ειδικη αγωγή
Πανελλήνιες 2021: Πόσο αυξομειώνονται οι εισακτέοι ανά Σχολή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Οι βαθμολογικές επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα ξεκαθαρίζουν το τοπίο στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής και οδηγούν στο επόμενο βήμα που είναι η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών και στα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες ανοίγει ο δρόμος τις επόμενες μέρες για την πρόσβαση στην πλατφόρμα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι υποψήφιοι αναμένουν και τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής ανά πανεπιστημιακό τμήμα, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχουν μεγάλες μεταβολές σε σχέση με πέρσι, για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Στα ειδικά μαθήματα, οι επιδόσεις των υποψηφίων, στα περισσότερα μαθήματα δεν παρουσίασαν τέτοιες αποκλίσεις σε σχέση με πέρσι   που να μπορούν να επηρεάσουν την πτωτική σε γενικές γραμμές πορεία των βάσεων.

Στην περίπτωση του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, οι αριστούχοι ήταν μόλις πέντε περισσότεροι στο Ελεύθερο Σχέδιο, ενώ στο Γραμμικό  ήταν λιγότεροι κατά 90 περίπου. Το αποτέλεσμα αυτό πριμοδοτεί τις προβλέψεις που δείχνουν τις υψηλόβαθμες σχολές να έχουν συνολική πτώση. Και αυτή την πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν, τουλάχιστον, οι Αρχιτεκτονικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στα Αγγλικά, που είναι η δημοφιλέστερη επιλογή ξένης γλώσσας ως ειδικού μαθήματος, οι αριστούχοι είναι ελαφρώς αυξημένοι αριθμητικά από πέρσι, γεγονός που ίσως συγκρατήσει λίγο την πτώση που αναμένεται στην Αγγλική Φιλολογία, η οποία αποτελεί μία από τις πιο υψηλόβαθμες σχολές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης πτωτική πορεία θα έχει και η Γερμανική Φιλολογία αφού η μείωση των αριστούχων στα Γερμανικά έρχεται να ενισχύσει τη γενική πτώση

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, όπως έχει διαβεβαιώσει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται πριν τις 1 5 Αυγούστου, ενώ η ολοκλήρωση της προθεσμίας για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου προβλέπεται να είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε όλα τα τμήματα

Σπούδασε Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Έκτακτο επίδομα σε 80000 ανέργους - Προλάβετε τις αιτήσεις - Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

yppeth
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
Κύρωση αξιολογικού πίνακα υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 Γερμανικής για απόσπαση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργο I
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
paideias
Εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΙΠ: Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής - Οι νέες ημερομηνίες
Οι προθεσμίες, όπως τίθενται με την παρούσα απόφαση ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για τις εκλογές που θα διεξαχθούν το έτος 2022.
Εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΙΠ: Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής - Οι νέες ημερομηνίες
panelladikes panellinies 2022
Επαναληπτικές πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2022: Το νέο πρόγραμμα μετά την προσθήκη μαθήματος
Το νέο πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2022 μετά την προσθήκη μαθήματος
Επαναληπτικές πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2022: Το νέο πρόγραμμα μετά την προσθήκη μαθήματος