Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Aνοικτή επιστολή υποψηφίου των φετινών πανελληνίων προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την ελάχιστη βάση εισαγωγής - «Με δεδομένα 2020 θα έμπαινα στη σχολή που επιθυμούσα», αναφέρεται στην επιστολή

Ο μαθητής με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την οποία έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr, τονίζει εμφατικά πως η ελάχιστη βάση εισαγωγής αποτρέπει χιλιάδες υποψηφίους να επιλέξουν σχολές που δεν είναι της επιλογής τους. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «σύμφωνα με τα δεδομένα του 2020, συγκεντρώνω 4.025 μόρια παραπάνω για Γαλλική Φιλολογία και 3.310 μόρια παραπάνω για Γερμανική Φιλολογία», ενώ με τα δεδομένα του 2021 δεν μπορεί να επιλέξει κάποιο από αυτά τα τμήματα . 

Αναλυτικά η επιστολή του μαθητή:

Αξιότιμη κ.Υπουργέ,

Είμαι ένα από τα πολλά άτομα που φέτος δεν θα πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ο λόγος; Η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία θεσμοθετήθηκε από ΕΣΑΣ τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2021, ενώ εμείς εξεταζόμασταν τον ΙΟΥΝΙΟ του 2021. Δεν έγραψα καλά. Ονειρό μου ήταν να γίνω φοιτητής σε μία ξενόγλωσση φιλολογία, και ιδιαίτερα στην Γερμανική ή στην Γαλλική.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2020, συγκεντρώνω 4.025 μόρια παραπάνω για Γαλλική Φιλολογία και 3.310 μόρια παραπάνω για Γερμανική Φιλολογία. Με τα δεδομένα του 2021...μαντέψτε, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ. Δεν καταλαβαίνετε πως ζούσαμε μία ολόκληρη χρονιά. Οι οικογένειες μας νόσησαν από Covid και κάναμε μάθημα με τηλεκπαίδευση, με το "επιτυχημένο" Webex σας των συνεχών τεχνικών προβλημάτων. Μας στέλνετε στα Δημόσια ΙΕΚ. Και τι έγινε; Μας δίνετε μία επιλογή, η οποία δεν είναι ΑΝΤΑΞΙΑ των προσδοκιών μας. Σας παρακαλώ πολύ να καταλάβετε ότι η ΕΒΕ είναι μία ΑΠΟΤΥΧΙΑ, και ότι με αυτό το σύστημα μας στέλνετε στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, όταν είστε μία κυβέρνηση που υποτίθεται θέλετε να σταματήσετε το brain drain.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υποψήφιος Πανελλαδικών 2021, μελλοντικός φοιτητής.

Την ίδια στιγμή το alfavita.gr λαμβάνει πολλές επιστολές τόσο από αριστούχους όσο και από γονείς τους που καταγγέλλουν την αδικία που υφίστανται υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών, αφού παρά τον υψηλό αριθμό μορίων δεν καταφέρνουν να εισαχθούν στις σχολές επιλογής τους. 

Δείτε αναλυτικά τις επιστολές

Επιστολή προς Κεραμέως: Με 20.988 μόρια, «αποτυχημένος άριστος»

Επιστολή σε Κεραμέως: Στερείτε τα όνειρα από τα παιδιά μας

Επιστολή προς Κεραμέως: Εκτός της σχολής που επιθυμούσε για 0,53 μόρια

Επιστολή προς Κεραμέως: «Νιώθω προδομένη από εσάς προσωπικά»

Επιστολή προς Κεραμέως: Αποκλεισμένοι από σχολές, μαθητές με 20.475 μόρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να ντρέπονται καμαρώνουν που με 50.000 κρούσματα κλείνουν 2-3 τμήματα
Πώς το ΥΠΑΙΘ διαμορφώνει μια μαγική εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων, αξιοποιώντας την σχετική αποκλιμάκωση του συνολικού αριθμού κρουσμάτων σε όλο...
ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να ντρέπονται καμαρώνουν που με 50.000 κρούσματα κλείνουν 2-3 τμήματα
katalipseis sxoleia
Ανοικτή επιστολή: «Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
«Όσο εσείς, κύριε υφυπουργέ, κύριε καθηγητά, θα παραδίδετε μαθήματα αυταρχισμού και χαφιεδισμού, τόσο εμείς ως παιδαγωγοί θα επιμένουμε ότι είναι...
Ανοικτή επιστολή: «Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»