career-in-progress-mixanografiko
Συμπλήρωσε σωστά το Μηχανογραφικό σου Δελτίο
«Η πρώτη σου σημαντική απόφαση είναι προ των πυλών. Κάνε την σωστά. Κάνε την δική σου»

Ήθελα να γράψω για σένα. Για σένα που τελείωσες φέτος τις Πανελλαδικές και ετοιμάζεσαι από τον Σεπτέμβρη να βρίσκεσαι σε ένα αμφιθέατρο. Και ας με διαβάσουν και οι δικοί σου, ακόμα καλύτερα. Η φετινή χρονιά ήταν ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων χρόνων. Αναγκάστηκες να κάνεις μαθήματα από το σπίτι, στερήθηκες εξόδους, φίλους, παρέες. Άσε που φέτος έχεις να αντιμετωπίσεις και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που πιθανόν να φέρει τα πάνω-κάτω.

Ξέρω ότι διαβάζεις για μόρια που πάνε πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά. Ξέρω ότι διαβάζεις διαφόρους να σου λένε δήλωσε τη μια σχολή ή την άλλη «να έχεις δουλίτσα». Είμαι σίγουρος πως θα έχεις ακούσει και το «όλα μαύρα είναι, ό,τι και να κάνεις τίποτα δεν θα καταφέρεις εδώ». Προσωπικά εμένα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Γιατί όλοι αυτοί δεν έχουν ΙΔΕΑ. Και, κυρίως, γιατί με ενδιαφέρεις εσύ.

Με νοιάζει όποια επιλογή και να κάνεις να είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ και να την υποστηρίξεις. Με νοιάζει να ψαχτείς. Να ανοίξεις τις ιστοσελίδες των Τμημάτων και να μάθεις τι κάνουν εκεί. Τα Πανεπιστήμια και οι Σχολές δεν είναι τοίχοι και πόρτες. Είναι ζωντανοί οργανισμοί. Και εσύ θα επιλέξεις αν θα είσαι το κύτταρο μέσα σε αυτόν τον οργανισμό ή ακόμα ένας/μια που απλά πέρασε. Στα Ιδρύματα γίνονται πράγματα σήμερα. Περισσότερα από όταν ήταν στη θέση σου η δική μου γενιά. Και θέλω εκεί που θα είσαι να τα παρακολουθήσεις, να είσαι μέλος, να τα ακολουθείς. Και να γεμίζεις συνέχεια με εμπειρίες. Για να τα κάνεις όλα τα παραπάνω αρκεί μια μόνο προϋπόθεση: ΝΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

Θα με ρωτήσεις «θα έχω δουλειά μετά όμως;». Δεν ξέρω. Κανείς δεν ξέρει. Και όποιος σου λέει πως ξέρει είναι απλά αερολόγος. Εγώ το μόνο που θα σου πω είναι πως καμία σχολή από τις 450+ δεν σε βγάζει εργαζόμενο και καμία άνεργο. Θα εξαρτηθεί από εσένα, από την προσπάθειά σου. Και από το αν θα είσαι ενεργός εκεί. Ψάξου και ρώτα. Και μετά βάλε το δικό σου φίλτρο στις απαντήσεις που θα πάρεις.

Αυτές τις μέρες δεν διαβάζεις Μαθηματικά, Αρχαία ή Ιστορία. Σχεδιάζεις την πορεία σου για τα επόμενα 4,5 ή και παραπάνω χρόνια. Το φετινό Μηχανογραφικό Δελτίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Πίστεψέ με αξίζει να διαθέσεις λίγο παραπάνω χρόνο. Έχω κουραστεί να μου λένε νέοι 25 και 30 χρονών «έκανα λάθος επιλογή τότε στη σχολή». Και αν έχεις απορίες ρώτα τους γονείς σου, τους καθηγητές σου, επαγγελματίες που μπορούν να σου δώσουν μια πληροφορία.

Η πρώτη σου σημαντική απόφαση είναι προ των πυλών. Κάνε την σωστά. Κάνε την δική σου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΒΑΡΚΑ
Ότι έμεινε από Ελλάδα
Και η θάλασσα που δε σώνεται, όσο και να τη ρουφούν τα μάτια των ανθρώπων και δεν καίγεται, όσο και να δροσίζει την κάψα τους.
Ότι έμεινε από Ελλάδα
ΝΗΠΙΟ
Τα νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!

Ανάστατοι είναι οι γονείς 25 νηπίων και προ νηπίων που καθημερινά πηγαίνουν στο 29ο νηπιαγωγείο της Πάτρας καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται με...

Τα νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!