ειδική αγωγή σεμινάριο
panellinies
George Vitsaras / SOOC
Πότε ξεκινούν οι πανελλήνιες 2021 - Τι θα γίνει με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και Τράπεζα θεμάτων - Εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

Τη Δευτέρα 14 ή την Τρίτη 15 Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με όλα τα μέτρα προστασίας  από τον κορονοϊό, όπως την περσινή χρονιά. Επιπλέον, στις φετινές πανελλήνιες θα εφαρμοσθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί η Τράπεζα θεμάτων.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και εφαρμογή του πρόσφατου νομοσχεδίου

Σε σειρά συνεντεύξεων τις τελευταίες ημέρες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διέψευσε τα σενάρια για πιθανή ματαίωση της εφαρμογής της ΕΒΕ λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφώσει η πανδημία, με τα σχολεία, και ιδιαίτερα τα Λύκεια, να είναι κλειστά εδώ και μήνες.

Την ίδια ώρα, η κα Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί η Τράπεζα θεμάτων, επισημαίνοντας πως ήδη έχουν αναρτηθεί θέματα για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα της Α’ Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), τα οποία είναι διαθέσιμα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράλληλο Μηχανογραφικό

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «τα Νέα» η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως οι υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις καθώς με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα στη Βουλή, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα μηχανογραφικό που οδηγεί σε σπουδές σε ΑΕΙ αλλά και ένα παράλληλο που οδηγεί σε δημόσια ΙΕΚ.

Καμία περεταίρω μείωση της ύλης στη Γ' Λυκείου

Η Νίκη κεραμέως, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις, πλην όμως εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτό το σενάριο, όπως είναι λογικό , αναμένεται να συμπαρασύρει και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α' Λυκείου

Το ίδιο ακριβώς σενάριο για την μείωση της ύλης στην Γ' Λυκείου είχε επιβεβαιώσει και η υφυπουργός παιδείας κ.Ζέττα Μακρή στην συνέντευξή της πριν από λίγες ημέρες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ότι αφορά την Γ’ Λυκείου στόχος είναι οι πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα τους. Έχει ήδη ανακοινωθεί και γνωστοποιηθεί η μείωση της ύλης από τον Ιανουάριο κατά 30%. Όλα τα υπόλοιπα σενάρια θα μου επιτρέψετε να μην τα αναφέρω ακριβώς γιατί είναι σενάρια».

Μάλιστα, ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω μείωσης της ύλης για την Γ’ Λυκείου, η κ. Μακρή είχε απαντήσει: « Όχι, αυτό έχει κλείσει».

Παράταση σχολικού έτους

Την ίδια ώρα, για παράταση δύο εβδομάδων της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο, έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου όπως είπε «να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης». 

Διευκρίνισε δε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Μιλώντας στο MEGA για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Τι ισχύει για τα voucher

«Τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές», δήλωσε η υπουργός Παιδείας για το voucher των 200 ευρώ, το οποίο αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ. Για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Μίλησε για τη συμβολή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία τονίζοντας πως πρόκειται για προσωρινή λύση, αλλά και ως συμβολή στο άλμα της ψηφιοποίησης.

«Το πρόγραμμα έρχεται να χτίσει πάνω σε όλο αυτό, ώστε να μην είναι εφήμερο αλλά να λειτουργήσει προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση».

Τέλος, είπε πως έχει προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία και στους μαθητές άνω των 16 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα στις 12:30 μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα Δευτέρα 26/9/2022 στις 12:30 - Ένας πολύ παγωμένος αλλά και πολύ «καυτός» χειμώνας...
Μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα στις 12:30 μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων
ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας
Πλέον δεν χρειάζεται να περιμένετε σε ουρές για να καταθέσετε δικαιολογητικά για αποζημίωση για γυαλιά οράσεως και οπτικά. Η διαδικασία γίνεται...
ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας