Σχολεία: Παρατείνεται η σχολική χρονιά-Πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές
«Εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση του σχολικού έτους» ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας

«Εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση του σχολικού έτους»ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως είναι «απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η Νίκη Κεραμέως εξήγησε τους λόγους που αποφασίστηκε να κλείσουν οριζοντίως όλες οι σχολικές μονάδες σημειώνοντας πως παρατηρήθηκε αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού. 

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση τόνισε πως «λειτουργεί πολύ καλά αν και είναι η λύση έκτακτης ανάγκης».

Πανελλαδικές εξετάσεις: Κανονικά τον Ιούνιο όπως και πέρυσι

«Κανονικά θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο όπως και την προηγούμενη χρονιά», ξεκαθάρισε επίσης η υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, δήλωσε πως υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.

Σενάρια

foto-ekpaideusi-molivi.jpg


Δεδομένων των συνθηκών, το νέο λουκέτο που επιβλήθηκε στα σχολεία όλης της χώρας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων, και παρά το παρατεταμένο lockdown, απαιτεί τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων από το υπουργείο Παιδείας ώστε αυτή η σχολική χρονιά να λήξει όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» για τους μαθητές. 

Επομένως, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις, πλην εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων, την παράταση της σχολικής χρονιάς έως τον Ιούνιο, τη ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια. Επομένως, αυτό το σενάριο συμπαρασύρει και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α' Λυκείου

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.

Εντός τον επόμενων ημερών οι υπογραφές για τα τάμπλετ

Όσον αφορά τα τάμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατ
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
Η γιατρός έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας χωρίς χρόνο για ανάπαυση ή σίτιση, επισημαίνοντας το ψυχικό βάρος της διαρκούς ετοιμότητας
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
γενιδ
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
ΓΣΕΕ: Παραίτηση από τον Νίκο Φωτόπουλο για να εισέλθει στο Δ.Σ. ο Κώστας Γενιδούνιας
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
sxoli-monimon-ipaksiomatikon-aeroporias
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – Ζητούν άμεση ανακατανομή των ποσοστών εισαγωγής
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027