Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες-Πανελλαδικές 2021: Κανονικά τον Ιούνιο φαίνεται πως θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές

Στην διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων 2021 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε σημερινή της συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας οι πανελλαδικές εξετάσεις πρόκειται να διεξαχθούν κανονικά στις αρχές Ιουνίου όπως ακριβώς και πέρυσι αλλά και όλες τις προηγούμενες χρονιές.

Ταυτόχρονα στην συνέντευξη της η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε στην μείωση της ύλης των εξετάσεων, την παράταση της σχολικής χρονιάς έως τον Ιούνιο, καθώς και στη ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, δήλωσε πως υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως ενώ δήλωσε πως «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις».

Το ίδιο ακριβώς σενάριο για τις Πανελλήνιες εξετάσεις είχε αναφέρει και η υφυπουργός παιδείας κ.Ζέττα Μακρή σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 πριν από λίγες ημέρες.

«Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν οι πανελλήνιες στην ώρα τους αλλά επεξεργάζεται και άλλα σενάρια», δήλωνε πριν από λίγες ημέρες χαρακτηριστικά η υφυπουργός παιδείας.

Καμία περεταίρω μείωση της ύλης στην Γ' Λυκείου

Στην συνέντευξη της στο ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων και εξήγησε τους λόγους που αποφασίστηκε να κλείσουν οριζοντίως όλες οι σχολικές μονάδες σημειώνοντας πως παρατηρήθηκε αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα που επιφέρει το νέο λουκέτο που επιβλήθηκε στα σχολεία όλης της χώρας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες η κυρία Κεραμέως σημείωσε πως η φετινή χρονιά απαιτεί τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων από το υπουργείο Παιδείας ώστε αυτή η σχολική χρονιά να λήξει όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» για τους μαθητές. 

Επομένως, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις, πλην όμως εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτό το σενάριο, όπως είναι λογικό , αναμένεται να συμπαρασύρει και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α' Λυκείου

Το ίδιο ακριβώς σενάριο για την μείωση της ύλης στην Γ' Λυκείου είχε επιβεβαιώσει και η υφυπουργός παιδείας κ.Ζέττα Μακρή στην συνέντευξή της πριν από λίγες ημέρες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ότι αφορά την Γ’ Λυκείου στόχος είναι οι πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα τους. Έχει ήδη ανακοινωθεί και γνωστοποιηθεί η μείωση της ύλης από τον Ιανουάριο κατά 30%. Όλα τα υπόλοιπα σενάρια θα μου επιτρέψετε να μην τα αναφέρω ακριβώς γιατί είναι σενάρια».

Μάλιστα, ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω μείωσης της ύλης για την Γ’ Λυκείου, η κ. Μακρή είχε απαντήσει: « Όχι, αυτό έχει κλείσει».

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης καθώς και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο προηγούμενα έτη είχε γίνει γνωστό δύο μήνες σχεδόν νωρίτερα από την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εξετάσεων του 2020 ανακοινώθηκε στις 30 Απριλίου 2020 ενώ για το 2019 είχε ανακοινωθεί στις 28 Μαρτίου 2019.

Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για τους απόφοιτους

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων αποφοίτων για τη συμμετοχή για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ είναι έως τις 19 Μαρτίου.

Όλοι οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους την αίτηση- δήλωση έως και την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου έχουν ήδη υποβάλει αίτηση και μέσα στο διάστημα 8 - 13 Μαρτίου μπορούν να τη συμπληρώσουν, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes-eksetaseis-mathites
Eξετάσεις Pisa: «Αναμενόμενη η αποτυχία των μαθητών», λέει συντονίστρια του διαγωνισμού
Τι λέει η Εθνική Συντονίστρια του διαγωνισμού στην Ελλάδα για τις εξετάσεις Pisa
Eξετάσεις Pisa: «Αναμενόμενη η αποτυχία των μαθητών», λέει συντονίστρια του διαγωνισμού