Ειδικά σχολεία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά προτεραιότητα (εγκύκλιος)
Ειδικά σχολεία: Με εγκύκλιο ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα της κατά προτεραιότητα ένταξης στο πρόγραμμα εμβολιασμών

Eνεργοποιήθηκε η δυνατότητα της κατά προτεραιότητα ένταξης στο πρόγραμμα της τρέχουσας εμβολιαστικής περιόδου των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών, ΕΕΠ – ΕΒΠ και μαθητών άνω των 16 ετών των ειδικών σχολείων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους ενδιαφερόμενους να προγραμματίσουν άμεσα το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Η εγκύκλιος για τον εμβολιασμό

Αναλυτικά, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας:

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, ενημερώνουμε ότι ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα της κατά προτεραιότητα ένταξης στο πρόγραμμα της τρέχουσας εμβολιαστικής περιόδου των ενδιαφερομένων οι οποίοι έχουν ήδη καταστεί δικαιούχοι.

Κατόπιν αυτού, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών (ηλικίας 16 ετών και άνω), οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον εμβολιασμού στο Υπουργείο Υγείας να προγραμματίσουν άμεσα ραντεβού στην ιστοσελίδα: https://emvolio.gov.gr/ σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που επισυνάπτονται.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για την προτεραιότητα των εμβολιασμών

emvolia.jpg

Ένα μήνα νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο είχε ζητήσει στοιχεία εκπαιδευτικών, του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και των μαθητών ηλικίας 16 ετών και άνω που επιθυμούν να εμβολιασθούν σε όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τα στοιχεία αυτά ήταν:

1. Συνολικός αριθμός εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και μαθητών/τριών (ηλικίας 16 ετών και άνω) ανά σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εμβολιασθούν (Συγκεντρωτικός πίνακας).

2. Αναλυτική κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα και τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) των ενδιαφερομένων, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον εμβολιασμό.

Οι κηδεμόνες, πέραν των ως άνω στοιχείων των μαθητών/τριών, υποχρεούνται να δηλώσουν ρητώς (είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με Υπ. Δήλωση του Ν. 1S99/86) ότι συναινούν στην αποστολή των απαραίτητων στοιχείων στο Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία συμπληρώνονται από τους/τις Διευθυντές/ντριες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε αποκλειστικά στη συγκεκριμένη ψηφιακή μορφή (excel) και αποστέλλονται έως τη Δευτέρα 22/2/2021 στο Υπουργείο Υγείας στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected].

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Αττική - Για ποιο λόγο
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε δύο αποφάσεις απόλυσης, μετά από πειθαρχική διαδικασία για πειθαρχικό παράπτωμα εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70
Υπουργείο Παιδείας: Απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Αττική - Για ποιο λόγο
metatheseis-ekpaideytikon-leitoyrgon-sholeion-mesis-tehnikis-ekpaideysis.jpg
Χρόνος απόσπασης για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς
Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενές θέσεις της περιοχής διορισμού τους, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενώ σε...
Χρόνος απόσπασης για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς
Τρόφιμα σε ψυγείο
Πότε πρέπει πραγματικά να δίνουμε σημασία στην ημερομηνία λήξης των τροφίμων
Γιατί πολλές ημερομηνίες στις συσκευασίες προκαλούν σύγχυση και τι ισχύει για την ασφάλεια των τροφίμων
Πότε πρέπει πραγματικά να δίνουμε σημασία στην ημερομηνία λήξης των τροφίμων