πανελλήνιες 2021 εξετάσεις μαθητές στην τάξη
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Τι αναμένεται να αλλάξει λόγω Lockdown και κορονοϊού - Τι θα ισχύσει με την τράπεζα θεμάτων

Οι Πανελλήνιες 2021 είναι λογικό να επηρεαστούν και αυτές από την πανδημία του κορονοϊού και το κλείσιμο των λυκείων! Τι αλλαγές φέρνει η καραντίνα και τι δήλωσε η Υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο σχετικά για την τράπεζα θεμάτων. Η εν λόγω κουβέντα γίνεται υπό τον φόντο του ερωτήματος εάν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία ώστε να γίνει επαναφορά της δια ζώσης διδασκαλίας που όπως τόνισε και η Νίκη Κεραμέως δεν αντικαθιστάται από την τηλεκπαίδευση.

Τι θα γίνει στις Πανελλήνιες 2021

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις των Λυκείων (ΓΕΛ), ενώ όπως φαίνεται υπάρχουν πιθανότητες και για μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω της καραντίνας και των κλειστών σχολείων από τον κορονοϊό. Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στη συνέντευξή της ενώ μίλησε εκτεταμένα για το νέο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Το Λύκειο και συγκεκριμένα στην Γ' Λυκείου η Νίκη Κεραμέως επισημαίνει ότι οι μαθητές θα διδαχτούν για πρώτη φορά τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα, κάτι για το οποίο επικρίθηκε έντονα από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων.

"Φέτος εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά τη διδασκαλία, στα δημόσια σχολεία, ειδικών μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως μουσική, σχέδιο, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά. Για τον λόγο αυτό, ζητήσαμε από τους μαθητές να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα μαθήματα αυτά, ώστε να δρομολογηθεί η διδασκαλία τους. Τα τμήματα θα συγκροτούνται ανά ομάδες σχολείων, ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών. Η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων είναι η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων, που περιλαμβάνει διαφορετικές μαθητικές ομάδες από διάφορα σχολεία, να γίνει διαδικτυακά." σημείωσε η Υπουργός

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρονιά, με επιπτώσεις στη φυσιολογική ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παρά το γεγονός ότι η καθολική σύγχρονη τηλεκπαίδευση μας δίνει τη δυνατότητα να προχωράει κανονικά η ύλη, δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε πτυχές οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τον σκοπό αυτόν." τόνισε

Μείωση ύλης στις Πανελλαδικές 2021

Πρόταση για μείωση της ύλης στη Γ Λυκείου και κυρίως στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα συντάσσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)  με δεδομένο ότι με την τηλεκπαίδευση πολλά μαθήματα έχουν μείνει πίσω, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβληματισμούς στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας προ ημερών στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ.Γιάννης Αντωνίου: "Τη μείωση της ύλης τη σκεφτόμαστε ήδη και προετοιμαζόμαστε", ανέφερε ο κ.Αντωνίου, Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόταση που θα κατατεθεί επί του θέματος θα είναι συνάρτηση του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο θα παραμείνουν τελικά κλειστά τα σχολεία το οποίο σήμερα δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί.

Οι αλλαγές στην ύλη ενδεχομένως και να φτάσουν στα περυσινά δεδομένα, όταν περιορίστηκε κατά 25% με 30%, ανάλογα με το μάθημα. Αυτό εξυπηρετεί και την αποφυγή οργάνωσης διπλών Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς οι απόφοιτοι του 2020 που θα θελήσουν να ξαναδώσουν θα εξεταστούν σε μειωμένη ύλη. Άλλωστε και τον Μάιο (όταν επαναλειτούργησαν τα σχολεία στις 11/5) οι μαθητές λυκείου έκαναν επαναλήψεις της έως τότε διδαχθείσας ύλης. Πάντως, «η κατάσταση θα αξιολογείται βήμα βήμα, με βάση την πρόοδο των μαθημάτων», ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, θυμίζοντας την περασμένη άνοιξη.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ενδεχόμενη περικοπή των γιορτών των Χριστουγέννων

Η Υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο μιλώντας στο OPEN  σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων το ενδεχόμενο περικοπής των ημερών των Χριστουγέννων εξετάζοντας παράλληλα την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πριν τις γιορτές. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε», κατά συνέπεια «θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Παρότι όπως τόνισε η ίδια δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση έως τώρα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νεκροταφείο
Οικογενειακό επεισόδιο πάνω από... τάφο: Χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του στο κεφάλι
Ισχυρίστηκε ότι η νύφη του έχασε την ισορροπία της και έπεσε μόνη της πάνω στον σταυρό
Οικογενειακό επεισόδιο πάνω από... τάφο: Χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του στο κεφάλι