Thumbnail
Οδηγός Σπουδών για την Κύπρο - Πού και γιατί να σπουδάσεις Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου - Κάνε την αίτησή σου μέσω του alfavita.gr ώστε να ενημερωθείς σωστά και να λάβεις την σωστή καθοδήγηση για την συγκρότηση του φακέλου

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 φτάνουν στο τέλος τους και πολλοί μαθητές ψάχνουν από τώρα εναλλακτικούς δρόμους σπουδών κυρίως σε αντικείμενα που αφορούν τις Νομικές Σπουδές, την Φαρμακευτική και την Ιατρική όπου να κατοχυρώνουν πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα ώστε να μπορούν να εργαστούν στην Ελλάδα!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ενημέρωση μέσω του alfavita.gr

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες προπτυχιακές σπουδές στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πραγματοποιήστε εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω του alfavita.gr ώστε υπεύθυνος επικοινωνίας των προγραμμάτων σπουδών να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε και να αναλάβει για εσάς εντελώς δωρεάν την αίτηση εφόσον ενδιαφέρεστε!

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για ενημέρωση ΕΔΩ

Ποιο είναι το κορυφαίο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που δίνει όλα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα για Νομική, Φαρμακευτική, Ιατρική και Κτηνιατρική

Ένα μεγάλο κομμάτι αποφοίτων των Λυκείων παραδοσιακά δίνει κάθε χρόνο μεγάλη "εξεταστική" μάχη για να περάσει σε κάποια από τις Σχολές Νομικής, Ιατρικής ή Φαρμακευτικής της Ελλάδας ώστε να μπορέσουν να εξασκήσουν τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα ώστε να εξασκήσουν το επάγγελμα.

Παράλληλα αρκετοί σκέφτονται να σπουδάσουν σε αντίστοιχα αναγνωρισμένα προπτυχιακα και στο εξωτερικό λαμβάνοντας υπόψη από την μία την ποιότητα και από την άλλη πως το κόστος για να μείνουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας είναι το ίδιο με το να πάνε για παράδειγμα στην Κύπρο όπου και εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και το μεγαλύτερο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει τα βλέμματα της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας πάνω του.

Με κορυφαίες σχολές παγκοσμίως διακεκριμένες και αναγνωρισμένες, όπως είναι η Νομική, η Φαρμακευτική ή Ιατρική Σχολή (σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο St.George) αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για έναν Έλληνα απόφοιτο του Λυκείου που θέλει να σπουδάσει ποιοτικά και στην ελληνική γλώσσα και να μείνει στις καλύτερες εστίες της Ευρώπης.

Υποτροφίες - Πραγματοποιήστε αίτηση μέσω του alfavita.gr και διεκδικήστε υποτροφία

Διεκδικήστε υποτροφίες συμπληρώνοντας παρακάτω την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου και εντός μίας εργάσιμης εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

Σπούδασε Νομική - Εγγραφή στον Δικηγορικό Σύλλογο Ελλάδας - Πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει πτυχίο νομικής το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο μαθημάτων τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναγνωρισθεί από το κυπριακό Νομικό Συμβούλιο για σκοπούς επαγγελματικής αναγνώρισης των αποφοίτων του, ως και από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές πανεπιστημιακό ίδρυμα με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Επίσης, διατηρεί ειδική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαζί με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Loyola των ΗΠΑ.

Μετά την απόκτηση του Πτυχίου Νομικής οι απόφοιτοί μπορούν να εγγραφούν για άσκηση τόσο στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας όσο και στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και σύμφωνα πάντα με το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

Σπούδασε Φαρμακευτική - Εγγραφή στο φαρμακευτικό Σύλλογο στην Ελλάδα - Πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα

Η απόκτηση του τίτλου σπουδών στη Φαρμακευτική επιτυγχάνεται μετά από πενταετή φοίτηση στο πανεπιστήμιο, στην οποία περιλαμβάνεται κι ένας χρόνος επαγγελματικής κατάρτισης (Preregistration Training Year) στην πρακτική της φαρμακευτικής. Ο χρόνος της πρακτικής άσκησης είναι άνευ πληρωμής διδάκτρων και απαιτείται η περάτωσή του προκειμένου να μπορέσει ο υποψήφιος να αιτηθεί την εγγραφή του ως επαγγελματίας φαρμακοποιός στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής. Η επαγγελματική άδεια μεταφέρεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σπούδασε Ιατρική - Εγγραφή στον Ιατρικό Σύλλογο στην Ελλάδα -  Πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα

H επιτυχία των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντανακλά την ποιότητα της προσφερόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Σε σύνολο 255 αποφοίτων (2015-2018), οι 252 (99%) έχουν εξασφαλίσει θέσεις σε πέραν των 200 ιατρικών κέντρων παγκόσμια, συμπεριλαμβανομένων κέντρων με διεθνή φήμη, όπως: το John Radcliffe Hospital της Οξφόρδης, το Addenbrooke’s Hospital του Κέϊμπριτζ, το King’s College Hospital, το University College Hospital του Λονδίνου και το Massachusetts General Hospital της Βοστώνης που είναι συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κλινικής κατάρτισης που εκτείνεται σε τρεις ηπείρους, η Ιατρική Σχολή προσφέρει διεθνή εκπαιδευτική εμπειρία. Τα πρώτα δύο έτη σπουδών για το πρόγραμμα MBBS και τα πρώτα τέσσερα έτη για το πρόγραμμα MD πραγματοποιούνται στην Κύπρο, με τους φοιτητές να αποκτούν, από τα αρχικά στάδια, κλινική εμπειρία στα σημαντικότερα νοσοκομεία της χώρας.

Τα δύο τελευταία χρόνια σπουδών τους, οι φοιτητές του προγράμματος MBBS τοποθετούνται σε ένα από τα ακόλουθα συνεργαζόμενα νοσοκομεία:

-  Baltimore Washington Medical Center, University of Maryland, Βαλτιμόρη (για φοιτητές όλων των εθνικοτήτων)
- Swedish Covenant Hospital, Σικάγο (για Αμερικανούς και Καναδούς φοιτητές μόνο)
- Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού (για φοιτητές όλων των εθνικοτήτων)
- Sheba Medical Centre, Ισραήλ (για Ισραηλίτες φοιτητές μόνο)
- Οι φοιτητές του προγράμματος MD έχουν τη δυνατότητα, πέραν του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, να τοποθετηθούν στο Barnsley Hospital NHS - - - Foundation Trust του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν κατέχουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Και όμως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει τις καλύτερες εστίες της Ευρώπης

Όσοι επιλέξουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχουν την ευκαιρία να μείνουν και στις καλύτερες εστίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη - Δείτε εδώ

Το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που μπήκε στην παγκόσμια κατάταξη της QS "Rankings"

Tο πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που κατατάσσεται από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, στον αριθμό 91 στην Περιφέρεια της Αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (EECA)

Τα αποτελέσματα του “QS World University Rankings: EECA” για το 2019, τα οποία δημοσιοποιηθήκαν στις 31 Οκτωβρίου 2018, τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέλαβε την 91η θέση στην περιφέρεια της Αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA), μεταξύ 450 πανεπιστημίων που αιτήθηκαν και αξιολογήθηκαν (από τα οποία τελικά ταξινομήθηκαν τα 300 καλύτερα).

Εγγύηση για ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Πτυχίο

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που τιμήθηκε με το σήμα “Συμπληρώματος Διπλώματος” (Diploma Supplement Label) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό το σήμα εγγυάται την άμεση και δωρεάν παροχή σε κάθε απόφοιτο ενός εγγράφου που συνοδεύει το πτυχίο και περιγράφει τη φύση και το περιεχόμενο των σπουδών του. To “Συμπληρωματικό Έγγραφο Πτυχίου” στοχεύει στη διευκόλυνση των αποφοίτων στη εύρεση εργασίας στη διεθνή αγορά.

Προσιτά δίδακτρα/υποτροφίες:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει διάφορες μορφές βοηθημάτων και υποτροφιών για φοιτητές με οικονομικές ανάγκες και/ή ψηλή ακαδημαϊκή επίδοση.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

Μείνε στις καλύτερες εστίες της Ευρώπης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί προσφέροντας μία μοναδική στεγαστική εμπειρία για τον Σπουδαστή με τις νέες εστίες που δημιούργησε και θα δημιουργήσει το επόμενο σύντομο διάστημα. Οι εν λόγω φοιτητικές εστίες ίσως αποτελούν τις πιο ποιοτικές εστίες σε όλη την Ευρώπη πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε από τις παρακάτω εικόνες και το βίντεο.

Σπούδασε Κτηνιατρική - Πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε  την έναρξη του πρώτου προγράμματος Κτηνιατρικής (Doctor of Veterinary Medicine, DVM) από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ) και εξασφαλίζει την αναγνώριση του τίτλου από την Ελλάδα και όλες τις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ και παγκόσμια. Το πρόγραμμα είναι πενταετές (300 ECTS) και θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα.

Το αναγνωρισμένο πρόγραμμα είναι πενταετές και προσφέρει πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα για όσους θέλουν να εργαστούν ως κτηνίατροι! 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια
«Προφανώς σας συμβουλεύουν οι δημοσιονομικά ενάρετοι της κυβέρνησης Καραμανλή που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία»
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια