Γιατί και πού να σπουδάσεις Νομική στη Κύπρο (ΟΔΗΓΟΣ 2019 - 2020)
Οδηγός Σπουδών για την Κύπρο - Πού και γιατί να σπουδάσεις Νομική στην Κύπρο

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν τελειώσει και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ ετοιμάζονται να κάνουν την τελική επιλογή για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ένα μεγάλο κομμάτι αποφοίτων των Λυκείων έχει δώσει μεγάλη "εξεταστική" μάχη για να περάσει σε κάποια από τις Σχολές Νομικής της Ελλάδας.

Παράλληλα αρκετοί σκέφτονται να σπουδάσουν νομικά και στο εξωτερικό λαμβάνοντας υπόψη από την μία την ποιότητα και από την άλλη πως το κόστος για να μείνουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας είναι το ίδιο με το να πάνε για παράδειγμα στην Κύπρο όπου και εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και το μεγαλύτερο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει τα βλέμματα της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας πάνω του.

Με κορυφαίες σχολές παγκοσμίως διακεκριμένες και αναγνωρισμένες, όπως είναι η Νομική, η Φαρμακευτική ή Ιατρική Σχολή (σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο St.George) αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για έναν Έλληνα απόφοιτο του Λυκείου που θέλει να σπουδάσει ποιοτικά και στην ελληνική γλώσσα και να μείνει στις καλύτερες εστίες της Ευρώπης.

Υποτροφίες

Διεκδικήστε υποτροφίες συμπληρώνοντας παρακάτω την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου και εντός μίας εργάσιμης εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

Σπούδασε Νομική - Εγγραφή στον Δικηγορικό Σύλλογο Ελλάδας

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει πτυχίο νομικής το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο μαθημάτων τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναγνωρισθεί από το κυπριακό Νομικό Συμβούλιο για σκοπούς επαγγελματικής αναγνώρισης των αποφοίτων του, ως και από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές πανεπιστημιακό ίδρυμα με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Επίσης, διατηρεί ειδική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαζί με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Loyola των ΗΠΑ.

Μετά την απόκτηση του Πτυχίου Νομικής οι απόφοιτοί μπορούν να εγγραφούν για άσκηση τόσο στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας όσο και στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και σύμφωνα πάντα με το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

Και όμως το Παν.Λευκωσίας έχει τις καλύτερες εστίες της Ευρώπης

Όσοι επιλέξουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχουν την ευκαιρία να μείνουν και στις καλύτερες εστίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη - Δείτε εδώ

Το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που μπήκε στην παγκόσμια κατάταξη της QS "Rankings"

Tο πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που κατατάσσεται από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, στον αριθμό 91 στην Περιφέρεια της Αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (EECA)

Τα αποτελέσματα του “QS World University Rankings: EECA” για το 2019, τα οποία δημοσιοποιηθήκαν στις 31 Οκτωβρίου 2018, τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέλαβε την 91η θέση στην περιφέρεια της Αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA), μεταξύ 450 πανεπιστημίων που αιτήθηκαν και αξιολογήθηκαν (από τα οποία τελικά ταξινομήθηκαν τα 300 καλύτερα).

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Μετά την απόκτηση πτυχίου οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν κατευθείαν τις σπουδές τους στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (LLM ή Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο και Πολιτική), ως επίσης και στο Διδακτορικό Πρόγραμμα (PhD) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Εγγύηση για ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Πτυχίο

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που τιμήθηκε με το σήμα “Συμπληρώματος Διπλώματος” (Diploma Supplement Label) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό το σήμα εγγυάται την άμεση και δωρεάν παροχή σε κάθε απόφοιτο ενός εγγράφου που συνοδεύει το πτυχίο και περιγράφει τη φύση και το περιεχόμενο των σπουδών του. To “Συμπληρωματικό Έγγραφο Πτυχίου” στοχεύει στη διευκόλυνση των αποφοίτων στη εύρεση εργασίας στη διεθνή αγορά.

Προσιτά δίδακτρα/υποτροφίες:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει διάφορες μορφές βοηθημάτων και υποτροφιών για φοιτητές με οικονομικές ανάγκες και/ή ψηλή ακαδημαϊκή επίδοση.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

Μείνε στις καλύτερες εστίες της Ευρώπης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί προσφέροντας μία μοναδική στεγαστική εμπειρία για τον Σπουδαστή με τις νέες εστίες που δημιούργησε και θα δημιουργήσει το επόμενο σύντομο διάστημα. Οι εν λόγω φοιτητικές εστίες ίσως αποτελούν τις πιο ποιοτικές εστίες σε όλη την Ευρώπη πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε από τις παρακάτω εικόνες και το βίντεο

σχετικά άρθρα

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση διέλυσε το μάθημα- Έξι στους δέκα μαθητές απουσιάζουν
Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση διέλυσε το μάθημα- Έξι στους δέκα μαθητές απουσιάζουν
Κοινωνικός στιγματισμός εφ΄όρου ζωής η ένδειξη της διαγωγής στα απολυτήρια Λυκείου, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη
Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση διέλυσε το μάθημα- Έξι στους δέκα μαθητές απουσιάζουν