pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Οδηγός Σπουδών για την Κύπρο - Πού και γιατί να σπουδάσεις Νομική - Ποιο είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Οι Πανελλαδικές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου του 2022 και πολλοί μαθητές ψάχνουν από τώρα εναλλακτικούς δρόμους σπουδών κυρίως σε αντικείμενα που αφορούν τις Νομικές Σπουδές, την Φαρμακευτική και την Ιατρική

Ένα μεγάλο κομμάτι αποφοίτων των Λυκείων παραδοσιακά δίνει κάθε χρόνο μεγάλη "εξεταστική" μάχη για να περάσει σε κάποια από τις Σχολές Νομικής, Ιατρικής ή Φαρμακευτικής της Ελλάδας ώστε να μπορέσουν να εξασκήσουν τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα ώστε να εξασκήσουν το επάγγελμα.

Παράλληλα αρκετοί σκέφτονται να σπουδάσουν σε αντίστοιχα αναγνωρισμένα προπτυχιακα και στο εξωτερικό λαμβάνοντας υπόψη από την μία την ποιότητα και από την άλλη πως το κόστος για να μείνουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας είναι το ίδιο με το να πάνε για παράδειγμα στην Κύπρο όπου και εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και το μεγαλύτερο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει τα βλέμματα της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας πάνω του.

Με κορυφαίες σχολές παγκοσμίως διακεκριμένες και αναγνωρισμένες, όπως είναι η Νομική, η Φαρμακευτική ή Ιατρική Σχολή (σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο St.George) αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για έναν Έλληνα απόφοιτο του Λυκείου που θέλει να σπουδάσει ποιοτικά και στην ελληνική γλώσσα και να μείνει στις καλύτερες εστίες της Ευρώπης.

Υποτροφίες

Διεκδικήστε υποτροφίες συμπληρώνοντας παρακάτω την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου και εντός μίας εργάσιμης εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

Σπούδασε Νομική - Εγγραφή στον Δικηγορικό Σύλλογο Ελλάδας

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει πτυχίο νομικής το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο μαθημάτων τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναγνωρισθεί από το κυπριακό Νομικό Συμβούλιο για σκοπούς επαγγελματικής αναγνώρισης των αποφοίτων του, ως και από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές πανεπιστημιακό ίδρυμα με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Επίσης, διατηρεί ειδική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαζί με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Loyola των ΗΠΑ.

Μετά την απόκτηση του Πτυχίου Νομικής οι απόφοιτοί μπορούν να εγγραφούν για άσκηση τόσο στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας όσο και στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και σύμφωνα πάντα με το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

Σπούδασε Φαρμακευτική - Εγγραφή στο φαρμακευτικό Σύλλογο στην Ελλάδα

Η απόκτηση του τίτλου σπουδών στη Φαρμακευτική επιτυγχάνεται μετά από πενταετή φοίτηση στο πανεπιστήμιο, στην οποία περιλαμβάνεται κι ένας χρόνος επαγγελματικής κατάρτισης (Preregistration Training Year) στην πρακτική της φαρμακευτικής. Ο χρόνος της πρακτικής άσκησης είναι άνευ πληρωμής διδάκτρων και απαιτείται η περάτωσή του προκειμένου να μπορέσει ο υποψήφιος να αιτηθεί την εγγραφή του ως επαγγελματίας φαρμακοποιός στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής. Η επαγγελματική άδεια μεταφέρεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σπούδασε Ιατρική

H επιτυχία των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντανακλά την ποιότητα της προσφερόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Σε σύνολο 255 αποφοίτων (2015-2018), οι 252 (99%) έχουν εξασφαλίσει θέσεις σε πέραν των 200 ιατρικών κέντρων παγκόσμια, συμπεριλαμβανομένων κέντρων με διεθνή φήμη, όπως: το John Radcliffe Hospital της Οξφόρδης, το Addenbrooke’s Hospital του Κέϊμπριτζ, το King’s College Hospital, το University College Hospital του Λονδίνου και το Massachusetts General Hospital της Βοστώνης που είναι συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κλινικής κατάρτισης που εκτείνεται σε τρεις ηπείρους, η Ιατρική Σχολή προσφέρει διεθνή εκπαιδευτική εμπειρία. Τα πρώτα δύο έτη σπουδών για το πρόγραμμα MBBS και τα πρώτα τέσσερα έτη για το πρόγραμμα MD πραγματοποιούνται στην Κύπρο, με τους φοιτητές να αποκτούν, από τα αρχικά στάδια, κλινική εμπειρία στα σημαντικότερα νοσοκομεία της χώρας.

Τα δύο τελευταία χρόνια σπουδών τους, οι φοιτητές του προγράμματος MBBS τοποθετούνται σε ένα από τα ακόλουθα συνεργαζόμενα νοσοκομεία:

-  Baltimore Washington Medical Center, University of Maryland, Βαλτιμόρη (για φοιτητές όλων των εθνικοτήτων)
- Swedish Covenant Hospital, Σικάγο (για Αμερικανούς και Καναδούς φοιτητές μόνο)
- Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού (για φοιτητές όλων των εθνικοτήτων)
- Sheba Medical Centre, Ισραήλ (για Ισραηλίτες φοιτητές μόνο)
- Οι φοιτητές του προγράμματος MD έχουν τη δυνατότητα, πέραν του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, να τοποθετηθούν στο Barnsley Hospital NHS - - - Foundation Trust του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν κατέχουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Και όμως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει τις καλύτερες εστίες της Ευρώπης

Όσοι επιλέξουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχουν την ευκαιρία να μείνουν και στις καλύτερες εστίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη - Δείτε εδώ

Το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που μπήκε στην παγκόσμια κατάταξη της QS "Rankings"

Tο πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που κατατάσσεται από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, στον αριθμό 91 στην Περιφέρεια της Αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (EECA)

Τα αποτελέσματα του “QS World University Rankings: EECA” για το 2019, τα οποία δημοσιοποιηθήκαν στις 31 Οκτωβρίου 2018, τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέλαβε την 91η θέση στην περιφέρεια της Αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA), μεταξύ 450 πανεπιστημίων που αιτήθηκαν και αξιολογήθηκαν (από τα οποία τελικά ταξινομήθηκαν τα 300 καλύτερα).

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Μετά την απόκτηση πτυχίου οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν κατευθείαν τις σπουδές τους στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (LLM ή Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο και Πολιτική), ως επίσης και στο Διδακτορικό Πρόγραμμα (PhD) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Εγγύηση για ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Πτυχίο

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που τιμήθηκε με το σήμα “Συμπληρώματος Διπλώματος” (Diploma Supplement Label) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό το σήμα εγγυάται την άμεση και δωρεάν παροχή σε κάθε απόφοιτο ενός εγγράφου που συνοδεύει το πτυχίο και περιγράφει τη φύση και το περιεχόμενο των σπουδών του. To “Συμπληρωματικό Έγγραφο Πτυχίου” στοχεύει στη διευκόλυνση των αποφοίτων στη εύρεση εργασίας στη διεθνή αγορά.

Προσιτά δίδακτρα/υποτροφίες:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει διάφορες μορφές βοηθημάτων και υποτροφιών για φοιτητές με οικονομικές ανάγκες και/ή ψηλή ακαδημαϊκή επίδοση.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

Μείνε στις καλύτερες εστίες της Ευρώπης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί προσφέροντας μία μοναδική στεγαστική εμπειρία για τον Σπουδαστή με τις νέες εστίες που δημιούργησε και θα δημιουργήσει το επόμενο σύντομο διάστημα. Οι εν λόγω φοιτητικές εστίες ίσως αποτελούν τις πιο ποιοτικές εστίες σε όλη την Ευρώπη πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε από τις παρακάτω εικόνες και το βίντεο.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ευλογιά των πιθήκων
Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα
Πρόκειται για τουρίστα, 29 χρόνων, που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του - Συναγερμός στον ΠΟΥ για την εξάπλωση της ευλογιάς των...
Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα
Αρχίζουν αύριο Δευτέρα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια – Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές
Λύκειο: Η εξεταστέα ύλη και ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων στις Προαγωγικές/Απολυτήριες Εξετάσεις
Αρχίζουν αύριο Δευτέρα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια – Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές