«Χρυσά» μεροκάματα στα αζήτητα: Το επάγγελμα με μισθό 5.000 ευρώ που δεν επιλέγει κανείς

Πανελλήνιες 0

Τα 5... SOS για τις Πανελλαδικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας

Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας

Οι μαθητές της Α’ τάξης των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα επιλέγουν ένα εκ των τεσσάρων προσφερόμενων μαθημάτων, τα οποία διδάσκονται δύο ώρες εβδομαδιαίως: 1) Εφαρμογές Πληροφορικής, 2) Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, 3) Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, 4) Καλλιτεχνική Παιδεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2015-2016, οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής, ενώ ακολουθεί το μάθημα της Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το μάθημα της Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, ενώ «ουραγός» αναδεικνύεται το μάθημα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, με μόλις 5.038 μαθητές να το διδάσκονται.

Οσον αφορά τα μαθήματα επιλογής στην Γ’ Λυκείου, οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου, ενώ ακολουθεί αυτό των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια του άρθρου

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Έρχεται σταδιακή επιστροφή 13ου μισθού και 13ης σύνταξης; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Αναπληρωτές 2026-27: Οι ημερομηνίες της Α’ Φάσης από την αίτηση έως την ανάληψη υπηρεσίας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πανελλήνιες