Εφιάλτης: Μυστηριώδης ασθένεια «τρώει» τη σάρκα - Φόβοι για νέα πανδημία
Μέχρι στιγμής ούτε οι επιστήμονες μπορούν να εξηγήσουν την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Τον τρόμο σκορπά στην Ιαπωνία, μια μυστηριώδης ασθένεια που τρώει σάρκα και σκοτώνει περίπου το 30% των ανθρώπων που μολύνονται, ενώ εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Τους πρώτους δύο μήνες του 2024, εντοπίστηκαν στη χώρα περίπου 378 περιπτώσεις συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ (STSS). Πέρυσι πιστεύεται ότι υπήρχαν 941 κρούσματα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία ότι φέτος πρόκειται να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό κατά πολύ.

Το STSS προκαλείται από μια πιο σοβαρή μορφή του βακτηρίου που προκαλεί τον στρεπτόκοκκο Α, τη λοίμωξη του λαιμού από στρεπτόκοκκο Α που είναι κοινή στα παιδιά.

Λοιμώξεις φέτος έχουν ανιχνευθεί σε όλους εκτός από δύο από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας, ανησυχώντας για το πόσο διαδεδομένα έχουν γίνει τα βακτήρια. Οι Japan Times αναφέρουν ότι υπάρχουν συνήθως λιγότερες από 200 περιπτώσεις ετησίως αυτής της πιο σοβαρής στρεπτοκοκκικής νόσου της ομάδας Α.

Ωστόσο, αυτό που είναι τόσο ανησυχητικό για τη συγκεκριμένη «έκρηξη» είναι ότι οι ειδικοί έχουν παραδεχτεί ότι επί του παρόντος δεν είναι καθόλου ενήμεροι σχετικά με το τι είναι αυτό που την προκαλεί. Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων (NIID) δήλωσε: «Υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι παράγοντες σχετικά με τις μορφές στρεπτόκοκκου με σοβαρή και ξαφνική έναρξη. Δεν είμαστε στο στάδιο που μπορούμε να τα εξηγήσουμε».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο στρεπτόκοκκος Α είναι ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί στο λαιμό, στο δέρμα, στον πρωκτό και στα γεννητικά όργανα και μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από παθήσεις που επηρεάζουν το δέρμα και τους μαλακούς ιστούς.

Οι επαναλαμβανόμενες παθήσεις του Strep A, οι οποίες επηρεάζουν περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μπορεί να οδηγήσουν σε αυτοάνοσα προβλήματα σχετικά με την καρδιά. Κάθε χρόνο, σοβαρές περιπτώσεις στρεπτόκοκκου Α στοίχισαν περίπου μισό εκατομμύριο ζωές και η κατάσταση εντοπίζεται μέσω στενής επαφής με άτομα με αυτό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε, ανάλογα με τους στόχους σας και ποιες ασκήσεις μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τη...
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε