van gogh
Van Gogh Museum
Άλλαξε το όνομα ενός πίνακα του Βαν Γκογκ

Το έργο του κορυφαίου ζωγράφου, Βίνσεντ Βαν Γκογκ που αποτυπώνει νεκρή φύση στο «Κόκκινα λάχανα και κρεμμύδια» μετονομάστηκε αφού ένας σεφ αναγνώρισε τα «κρεμμύδια» ως σκόρδα.

Ο λόγος για τον σεφ, Ερνστ ντε Γουίτε ο οποίος επισκέφθηκε πέρσι το μουσείου του Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και στο έργο αυτό του 1887 υποψιάστηκε ότι είχε γίνει λάθος στην ονομασία του ενός λαχανικού., σύμφωνα με πληροφορίες του Design Taxi

Η αλλαγή

Ο Γουίτε, που ως σεφ έχει στενή επαφή με τη μορφή των λαχανικών ενώ είναι και καλλιτέχνης, συνεργάστηκε με τη σύζυγό του για τη δημιουργία παρουσίασης σχετικά με το θέμα. Σε αυτήν, επεσήμανε τις διαφορές μεταξύ των κρεμμυδιών σε αυτόν τον πίνακα και των κρεμμυδιών στο επίσης έργο του Βαν Γκογκ «κι άλλη ζωή γύρω από ένα πιάτο με κρεμμύδια». 

Ο σεφ δημιούργησε επίσης ένα βίντεο στο οποίο διακρίνει τα διάφορα είδη κρεμμυδιών ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα τους.

Μετά από έλεγχο, το μουσείο Βαν Γκογκ συμφώνησε τελικά και μετονόμασε το έργο στον σωστό του τίτλο δηλαδή «Κόκκινα λάχανα και σκόρδο». Το μουσείο ενημέρωσε επίσης την περιγραφή του πίνακα και στο διαδίκτυο.

«Ο Βαν Γκογκ δεν θα μπορούσε να επιλέξει ένα πιο απλό θέμα: μερικά σκόρδα και μερικά κόκκινα λάχανα. Ωστόσο, δουλεύοντας με τις χρωματικές αντιθέσεις, κατάφερε να τα μετατρέψει σε κάτι ξεχωριστό», αναφέρει τώρα το κείμενο της περιγραφής του πίνακα από το μουσείο. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

titanikos.jpg
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια
Η βύθιση του Τιτανικού το 1912 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.517 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα ρεύματα του ωκεανού ή...
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια