ukrania
EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόσφυγες φεύγουν για να γλυτώσουν από τις μάχες στο Ιρπίν του Κιέβου, το οποίο οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι ανακατέλαβαν

Δεκάδες άνθρωποι έφυγαν σήμερα για να γλυτώσουν από τις μάχες στα περίχωρα του Κιέβου, σε μια ζώνη που η Ουκρανία διαβεβαιώνει πως ανακατέλαβε από τη Ρωσία, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών του πυροβολικού ακούγονται από το προάστιο Ιρπίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας και στήλες καπνού είναι ορατές στον ουρανό, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο πεδίο.

Σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, αναγκάζοντας τους κατοίκους του Ιρπίν να εγκαταλείψουν τη συνοικία αυτή, όπου μπορούσαν, μέχρι σήμερα, να συνεχίσουν να ζουν, παρά το γεγονός ότι μάχες εκτυλίσσονταν σε κοντινή απόσταση.

Μια αποθήκη πήρε, επίσης, φωτιά, κοντά σε πολυκατοικίες στο δυτικό τμήμα του Κιέβου, ενώ άμαχοι κατάφεραν να βρουν καταφύγιο πίσω από ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Τα σπίτια καταστράφηκαν, το μόνο που έχει απομείνει είναι τα υπόγεια», δήλωσε στο AFP ο Λέονιντ Μαρκέβιτς, ένας 55χρονος επιχειρηματίας, που εγκατέλειψε την κατοικία του, η οποία βρίσκεται στην έξοδο του Ιρπίν.

«Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, κάθε ημέρα οι Ρώσοι επιτίθενται και κάθε ημέρα τα αγόρια μας τους απωθούν», συμπλήρωσε. «Επομένως, δεχόμαστε νυχθημερόν πυρά βαρέων όπλων».

Οι κάτοικοι, μεταξύ αυτών παιδιά, μεταφέρθηκαν εκτός του Ιρπίν με διασωστικά οχήματα, προτού μεταβούν σε ένα κέντρο υποδοχής όπου αστυνομικοί ελέγχουν τα έγγραφά τους. Κατόπιν, απομακρύνονται με λεωφορεία.

Οι κάτοικοι του Ιρπίν φεύγουν παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούν, μεταξύ άλλων τα κατοικίδιά τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη