neonazi oukrania
Στην Ουκρανία βρίσκονται αρκετοί Γερμανοί νεοναζί, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών αρχών ασφαλείας -

Αρκετοί Γερμανοί νεοναζί έχουν ταξιδέψει στην Ουκρανία το τελευταίο διάστημα, για να πάρουν μέρος στις μάχες ενάντια στο ρωσικό στρατό, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών αρχών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, πρόκειται για δεκάδες άτομα που εντάσσονται στην ακροδεξιά και σε νεοναζιστικές ομάδες που βρίσκονται ήδη στο μέτωπο της Ουκρανίας ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκεί.

Δώδεκα νεοναζί από τη Γερμανία έχουν ήδη επιστρέψει από την Ουκρανία, υποστηρίζει η ιστοσελίδα «Zeit», αναφέρει το Tanjug.

Ένας ανώνυμος εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο Βερολίνο επισημαίνει ότι ένας μικρός αριθμός ακροδεξιών εξτρεμιστών εμπλέκεται στις μάχες και ότι οι υπόλοιποι θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ από το σημείο, δηλαδή να παρέχουν βοήθεια.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν μεγάλο συμφέρον να εμποδίσουν τους εξτρεμιστές να φύγουν από τη χώρα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι δύο άτομα που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες εμποδίστηκαν να φύγουν για την Ουκρανία.

Τα ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι αυτή η εξέλιξη είναι πολύ δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Κρεμλίνο δικαιολογεί τον πόλεμο και λόγω ύπαρξης του νεοναζισμού στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το 2013 και το 2014, με την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ιδρύθηκαν αρκετές ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες φέρεται να διαλύθηκαν τότε.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ακροδεξιοί προέβησαν σε εγκλήματα πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, όμως ο ουκρανικός στρατός δεν προέβη σε καμία ενέργεια, καθώς στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας βασίζεται στο νεοναζιστικό «τάγμα Αζόφ».

Πληροφορίες: Politika.rs via ertnews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kerkira
Σπουδαία κίνηση στην Κέρκυρα: Λίστα με διαθέσιμα σπίτια και φιλοξενίες για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
Η κοινότητα στηρίζει εκπαιδευτικούς και νεοδιόριστους – Μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης
Σπουδαία κίνηση στην Κέρκυρα: Λίστα με διαθέσιμα σπίτια και φιλοξενίες για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
εστια
Πολυτεχνείο Κρήτης: Ακαδημαϊκά κριτήρια φέρνουν νέες δυσκολίες στους φοιτητές για παραμονή στις εστίες
Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η εφαρμογή ακαδημαϊκών κριτηρίων για την παραμονή στις εστίες, όπως η συγκέντρωση τουλάχιστον 30 ECTS,...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Ακαδημαϊκά κριτήρια φέρνουν νέες δυσκολίες στους φοιτητές για παραμονή στις εστίες
estiasi.jpg
IRIS: Στείλε χρήματα σε φίλους αλλά πρόσεξε – Πότε η εφορία μπορεί να σου «χτυπήσει την πόρτα»
IRIS: Πότε η εφορία παρακολουθεί τις πληρωμές φίλων σε εστιατόρια και καφετέριες - Τι θεωρεί η ΑΑΔΕ εισόδημα και τι όχι
IRIS: Στείλε χρήματα σε φίλους αλλά πρόσεξε – Πότε η εφορία μπορεί να σου «χτυπήσει την πόρτα»
Ληστεία με ηλικιωμένη
Ηλικιωμένη - θύμα ληστείας στην Κηφισιά: «Με έδεσε χειροπόδαρα, μου έδωσε ένα φιλί και έφυγε» (Video)
Συγκλονίζει η ηλικιωμένη που έπεσε θύμα ληστείας στην Κηφισιά: Με έδεσε χειροπόδαρα, μου έδωσε ένα φιλί και έφυγε
Ηλικιωμένη - θύμα ληστείας στην Κηφισιά: «Με έδεσε χειροπόδαρα, μου έδωσε ένα φιλί και έφυγε» (Video)