Thumbnail
Νέες απειλές Πούτιν: Η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

«Η τρέχουσα ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, ρισκάρει το μέλλον της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας», είπε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος σε μια συνάντηση στη Μόσχα σήμερα, Σάββατο, σύμφωνα με τους New York Times. «Εάν συμβεί αυτό, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη», συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, έναν ισχυρισμό του Κιέβου που το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει.

«Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».

Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία. Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μόσχα αποκαλεί την εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανέφερε πως η Δύση συμπεριφέρεται σαν κακοποιός, ωστόσο η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη για να απομονωθεί, καθώς ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Δύση επιδίδεται σε «ληστεία» κατά της Ρωσίας και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα απαντήσει.

Δεν διευκρίνισε το είδος της απάντησης, εντούτοις είπε ότι αυτή θα είναι σύμφωνη με τα ρωσικά συμφέροντα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία είναι απομονωμένη», είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύτηκε να επιβάλει σκληρά, αλλά αναλογικά μέτρα κατά βρετανικών συμφερόντων στη Ρωσία, εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε ως μια «υστερία κυρώσεων» από το Λονδίνο εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνομιλήσει αύριο Κυριακή με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xristos pilalis
Από τον «παιδαγωγικό έλεγχο» στην παιδαγωγική πειθάρχηση: Η επίκληση του «δικαιωματισμού» ως ερμηνεία των προβλημάτων του σχολείου
Με αφορμή άρθρο στο alfavita και τις κυβερνητικές επιλογές εκπαιδευτικής πολιτικής
Από τον «παιδαγωγικό έλεγχο» στην παιδαγωγική πειθάρχηση: Η επίκληση του «δικαιωματισμού» ως ερμηνεία των προβλημάτων του σχολείου
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ
ΕΟΦ: Συναγερμός για έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή
«Καμπανάκι» στον ΕΟΦ για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων λόγω Μέσης Ανατολής, τι ισχύει για την Ελλάδα
ΕΟΦ: Συναγερμός για έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή
δουκας
Χάρης Δούκας: «Οι διαγραφές δεν λύνουν προβλήματα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονολιθικό κόμμα»
Μήνυμα ενότητας με αιχμές για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ – «Στόχος η προοδευτική διακυβέρνηση, όχι η βολική δεύτερη θέση»
Χάρης Δούκας: «Οι διαγραφές δεν λύνουν προβλήματα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονολιθικό κόμμα»
Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου
Κουκλοθέατρο: Μια βιωματική παιδαγωγική εμπειρία που καλλιεργεί έκφραση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού
Το κουκλοθέατρο δημιουργεί έναν σπάνιο χώρο μέσα στο σχολείο: έναν χώρο όπου το παιδί δεν καλείται να απαντήσει «σωστά», αλλά να μιλήσει αληθινά
Κουκλοθέατρο: Μια βιωματική παιδαγωγική εμπειρία που καλλιεργεί έκφραση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού