Γερμανία
Το 95% των Γερμανών στηρίζει τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας

Υπέρ των μέτρων περιορισμού που εφαρμόζονται για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, ενώ πολύ ισχυρή είναι και η στήριξη των πολιτών στη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση. Έντονη ωστόσο είναι η ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

Σύμφωνα με το «Deutschlandtrend» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 95% των Γερμανών συμφωνεί με τα αυστηρά μέτρα «περιορισμού επαφών» που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση και μόνο το 3% τα απορρίπτει. Επιπλέον, το 75% εκτιμά ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται σωστά την κρίση του κορονοϊού, με το 5% να διαφωνεί και το 18% να δηλώνει μόνο «λίγο ικανοποιημένο».

Η αναμενόμενη ανησυχία για τις οικονομικές εξελίξεις καταγράφεται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ποσοστό 64% των ερωτηθέντων, ενώ έχει ενδιαφέρον ότι η πιο ενεργή επαγγελματικά κατηγορία, ηλικίας 18-64 ετών, εκφράζει ανησυχία σε ποσοστό 42%.

Σε αυτό το κλίμα, πολιτικά φαίνεται ότι ευνοούνται κυρίως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), όπως υποδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD. Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) φτάνει μάλιστα με 33,5% στα υψηλότερα ποσοστά της από τις εκλογές του 2017, κερδίζοντας πέντε μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα και ο κυβερνητικός συνασπισμός με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) φθάνει για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2018 στο 48,5%. Το SPD ωστόσο κερδίζει μόλις μισή μονάδα και φθάνει στο 15%. Απώλειες τριών μονάδων καταγράφουν οι Πράσινοι (20%), η Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 12%, η Αριστερά χάνει 2,5 μονάδες και περιορίζεται στο 7% και οι Φιλελεύθεροι παραμένουν στο 6%.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa Χέρμαν Μπίνκετ, «το μέλλον της Χριστιανικής Ένωσης θα κριθεί από το πώς η Γερμανία θα ανταποκριθεί στις υγειονομικές και οικονομικές προκλήσεις αυτής της πανδημίας».

Σε ό,τι αφορά τον φόβο των πολιτών ότι θα μολυνθούν από τον κορονοϊό, το 55% δηλώνει ότι φοβάται «πολύ» ή «πάρα πολύ», με το 45% να απαντά ότι φοβάται «λιγότερο» ή «λίγο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tigani
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα τηγάνια – Χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο
Συχνά αναγκάζεστε να τρίβετε για ώρες τις κατσαρόλες και τα τηγάνια για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από μαγειρεμένες τροφές
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα τηγάνια – Χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο
apth
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές;» – Ένταση στο ΑΠΘ και νέα ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές; Ότι ρίχνετε χημικά στο Πανεπιστήμιο; Αυτό είναι η δουλειά που κάνετε; Είναι μια τίμια δουλειά...
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές;» – Ένταση στο ΑΠΘ και νέα ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια