Thumbnail
Η αστυνομία εξάρθρωσε το δίκτυο κακοποίησης παιδιών - Ο βασικός ύποπτος κατηγορείται ότι καθοδηγούσε τους άνδρες στην παραγωγή των βίντεο, μερικές φορές ακόμη και σε ζωντανή μετάδοση στο Internet

Η φινλανδική αστυνομία εξάρθρωσε ένα δίκτυο κακοποίησης παιδιών στο οποίο ύποπτοι μαγνητοσκοπούσαν μικρά αγόρια ακόμη και έξι χρονών να κακοποιούνται σεξουαλικά στη Φινλανδία και μετά διένεμαν και αντάλλασαν το βίντεο στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Η επικεφαλής των ερευνών Σάνα Σπρίνγκαρε δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν εξαπλωθεί σε 17 δυτικές χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ευρωπαϊκές, όπως τόνισε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι πέντε άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την άγρια κακοποίηση και τον βιασμό των θυμάτων τους --έξι αγόρια ηλικίας από 6 έως 15 ετών που ήταν μερικές φορές ναρκωμένα-- σε διάστημα 14 ετών από το 2004 έως το 2018.

"Η ηπιότερη μορφή κακοποίησης ήταν η προβολή πορνό για ενήλικους σε ένα (παιδί) θύμα και το χειρότερο ήταν ο βιασμός επί 10 ώρες ενός παιδιού στο οποίο είχαν χορηγηθεί ναρκωτικά", είπε η Σπρίνγκαρε.

Ο βασικός ύποπτος κατηγορείται ότι καθοδηγούσε τους άνδρες στην παραγωγή των βίντεο, τα οποία διένεμε διεθνώς, μερικές φορές σε ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου, για να παραλάβει παρόμοιο υλικό από άλλες χώρες ως αντάλλαγμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το παράνομο υλικό, που είχε παραληφθεί από το εξωτερικό και αναδιανεμόταν από το φινλανδικό δίκτυο, περιλάμβανε και ένα βίντεο που έδειχνε ένα παιδί να σκοτώνεται στη διάρκεια της κακοποίησης, ανακοίνωσε η ομάδα έρευνας.

Η Σπρίνγκαρε αρνήθηκε να δώσει άλλα στοιχεία για τους ύποπτους ή για τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν τα εγκλήματα προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των θυμάτων.

Η αστυνομία θα παραπέμψει τώρα την υπόθεση στον εισαγγελέα ο οποίος θα εξετάσει εάν θα προχωρήσει σε απαγγελία κατηγοριών κατά των υπόπτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλεύρι
Ποιο αλεύρι είναι πραγματικά πιο υγιεινό; Η επιλογή που κάνει τη διαφορά στη διατροφή
Λευκό, ολικής άλεσης ή εναλλακτικό; Τι δείχνουν τα διατροφικά δεδομένα και τι να προτιμάτε
Ποιο αλεύρι είναι πραγματικά πιο υγιεινό; Η επιλογή που κάνει τη διαφορά στη διατροφή
αγρότες μπλόκα αποφάσεις
Πώς θα κινηθούν οι αγρότες έως τις 29/12: Σενάριο για άνοιγμα διοδίων
Σε κρίσιμες συσκέψεις προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, με στόχο τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις...
Πώς θα κινηθούν οι αγρότες έως τις 29/12: Σενάριο για άνοιγμα διοδίων