Thumbnail
Σε ηλικία 95 ετών

Πέθανε ο θρυλικός μποξέρ από το Μπρονξ, Τζιακόμπε (Τζέικ) ΛαΜότα. 

O 95χρονος ΛαΜόττα άφησε την τελευταία πνοή του στις 19 Σεπτεμβρίου, λόγω επιπλοκών που παρουσίασε η υγεία του από πνευμονία. Ο εκλιπών είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα μεσαίων βαρών το 1949, ενώ αργότερα η ζωή του έγινε το θέμα της ταινίας "Raging Bull" («Οργισμένο Είδωλο»). 

Η σύζυγός του, Ντενίζ Μπέικερ, τόνισε ότι ο επί σειρά ετών επαγγελματίας μποξέρ πέθανε στην Φλόριντα, ενώ επισήμανε χαρακτηριστικά στον "Guardian" πως «τα μάτια του "χόρευαν" μέχρι το τέλος». Είπε ακόμη: «Συνήθιζα να του λέω πως, αν ήταν γεννημένος στην Αμερική, θα τον αποκαλούσαν "τα μάτια που χόρευαν". Είχε τα πιο καθαρά, τα πιο ζωντανά μάτια που έχω δει στη ζωή μου».

Ο ΛαΜότα γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης το 1922. Κατέκτησε τον τίτλο στα μεσαία βάρη από τον Γάλλο Μαρσέλ Σερντάν και τον υπερασπίστηκε δύο φορές, πριν ηττηθεί από τον Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον στη «μοιραία» έκτη συνάντησή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φινλανδία: Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι
"Graffiti": Υπάρχει ελληνική λέξη;
Η ελληνική γλώσσα παραμένει ζωντανή και εξελισσόμενη, ενσωματώνοντας όρους από άλλες γλώσσες, όταν αυτοί καλύπτουν σύγχρονες εκφραστικές ανάγκες.
"Graffiti": Υπάρχει ελληνική λέξη;
ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ: Επίδομα 300€ στους ανέργους χωρίς αίτηση στον λογαριασμό τους
Κανένα χαρτί, καμία αίτηση, καμία ουρά. Η ΔΥΠΑ «χτυπά» μόνη της την πόρτα των δικαιούχων και καταθέτει απευθείας 300 ευρώ — Αναλυτικά τα κριτήρια
ΔΥΠΑ: Επίδομα 300€ στους ανέργους χωρίς αίτηση στον λογαριασμό τους