Thumbnail
Η βρετανική αστυνομία συνεχίζει σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και κατά την οποία 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έναν σταθμό του μετρό του Λονδίνου.

Η επίθεση ?η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Βρετανία? σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 08:20 (10:20 ώρα Ελλάδας), στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε μια πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

«Αναζητούμε τους υπόπτους», δήλωσε χθες βράδυ στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας της πρωτεύουσας, Μαρκ Ρόουλεϊ. Η έρευνα έχει σημειώσει «πράγματι πρόοδο», δήλωσε.

«Κάποιος τοποθέτησε αυτό τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο μετρό. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί ως προς το ποιος είναι και για πιθανούς συνεργούς», διευκρίνισε.

«Ένα ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη» για τον εντοπισμό του ή των δραστών της επίθεσης, είχε δηλώσει προηγουμένως στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Ο Ρόουλεϊ έκανε λόγο για «έκρηξη» που προκλήθηκε από «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό». Τα απομεινάρια της βόμβας εξετάζονται από τους επιστήμονες, πρόσθεσε.

Βρετανικά μμε ανέφεραν πως ο χρονοδιακόπτης της βόμβας δεν λειτούργησε.

Την ευθύνη για την επίθεση, που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με ανακοινωθέν που διένειμε το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δώδεκα ώρες μετά την επίθεση, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι το επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού αυξάνεται από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», κάτι που σημαίνει πως μια επίθεση είναι «επικείμενη».

Το επίπεδο συναγερμού είχε αυξηθεί σε «κρίσιμο» τον Μάιο μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ (βόρεια) και στη συνέχεια επανήλθε στο «σοβαρό», που σημαίνει «υψηλή πιθανότητα» επίθεσης.

Συνολικά 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί «σε όλη τη χώρα», διευκρίνισε ο Μαρκ Ρόουλεϊ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη