Thumbnail
Την ώρα που ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλώνει ότι οι περισσότερες εξαγωγές όπλων στην Τουρκία έχουν ανασταλεί, το DPA υποστηρίζει ότι από την αρχή του 2017 η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει εξαγωγή όπλων αξίας τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία.  

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε ως απάντηση σε ερώτημα του κόμματος των Πράσινων, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο η κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε 99 μεταφορές όπλων στην Τουρκία.

Το έγγραφο δεν παρέχει πληροφορίες για το κόστος των δύο από τις 99 συναλλαγές, γεγονός που σημαίνει ότι η αξία των παραδόσεων μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αυτού του είδους οι συναλλαγές συνεχίζονται ως συνήθως και έτσι η Άγκυρα δεν παίρνει πλέον στα σοβαρά τις απειλές από το Βερολίνο», είπε ο Οζκάν Μουτλού, νομοθέτης του κόμματος των Πράσινων που κατέθεσε το ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση, η ποσότητα των όπλων που μεταφέρθηκαν είναι σημαντικά μικρότερη από ό,τι πέρσι την αντίστοιχη περίοδο, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου, εγκρίθηκε η μεταφορά 158 φορτίων συνολικής αξίας 69,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2016 Γερμανοί πολίτες είχαν συλληφθεί στην Τουρκία σε ένα κύμα συλλήψεων έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα, γεγονός που επιδείνωσε τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να μην μείνει στα λόγια, αλλά να προχωρήσει σε πράξεις, για να προστατεύσει τους Γερμανούς πολίτες της Τουρκίας», σχολίασε ο Μουτλού.

Πηγή: infowar

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sleep_less_0.jpg
Γιατί να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί: Το απλό βήμα που βελτιώνει την ψυχική υγεία και οδηγεί στην επιτυχία
Μια καθημερινή ρουτίνα που ενισχύει την ευεξία και μειώνει το άγχος
Γιατί να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί: Το απλό βήμα που βελτιώνει την ψυχική υγεία και οδηγεί στην επιτυχία
μολύβια
Ξανά στο εδώλιο η ποινή-πρόκληση για τη Χρύσα Χοτζόγλου – Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά
Στις 20 Μαΐου εκδικάζεται η αίτηση αναστολής για την απόφαση δυνητικής αργίας της εκπαιδευτικού – Κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις για...
Ξανά στο εδώλιο η ποινή-πρόκληση για τη Χρύσα Χοτζόγλου – Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά