Αλέξης Μητρόπουλος: Ποιοι θα χάσουν το επίδομα των 300 ευρώ

Κόσμος 0

Πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τυφώνας Ίρμα

Πλησιάζει τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα, μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τις βόρειες ακτές της Κούβας.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι θα φέρει ισχυρούς ανέμους και σφοδρές καταιγίδες, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην αμερικανική ιστορία.

Τα μεσάνυχτα ο κυκλώνας βρισκόταν 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των νησιών Κι Γουέστ και κινούνταν με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Ίρμα που άφησε τουλάχιστον 22 νεκρούς στην Καραϊβική, θεωρούνταν ότι θα μπορούσε να απειλήσει ζωές και στη Φλόριντα και να προκαλέσει φυσική καταστροφή δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, αποδυναμώθηκε καθώς περνούσε από την Κούβα αν και αναμένεται να ενισχυθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις σε καταιγίδα κατηγορίας 4 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

Ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει να πλήττουν τα Κι Γουέστ. Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00. Περίπου 220.000 καταναλωτές στην Φλόριντα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή το πρωί, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

«Αυτή είναι μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή», εκτίμησε το κέντρο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος