Thumbnail
Άγνωστοι πέταξαν ντομάτες στην Ανγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία τηςσε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της (CDU) στη Χαϊδελβέργη.

Η καγκελάριος κοίταξε την πρώτη ντομάτα που έπεσε κοντά στα πόδια της με τον φακό να την απαθανατίζει χαμογελαστή. Στη συνέχεια η Μέρκελ έσπευσε να βοηθήσει τη δημοσιογράφο που βρισκόταν κοντά και φορούσε λευκή μπλούζα. Οι πιτσιλιές από τη ρίψη της ντομάτας αποτυπώθηκαν στην μπλούζα της με την Γερμανίδα καγκελάριο να σπεύδει να της προσφέρει ένα χαρτομάντιλο.

Προς το τέλος της εκδήλωσης, κάποιος-κάποιοι είχαν την ιδέα να τις πετάξουν δύο ντομάτες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt», περίπου τρεις χιλιάδες άτομα παραβρέθηκαν στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση ενώ πριν ξεκινήσει την ομιλία της η Γερμανίδα καγκελάριος, υπήρξαν κάποιοι που φώναζαν: «Προδότες» και «Ψεύτες».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η πρώτη ντομάτα πέρασε ξυστά από τη Μέρκελ και προσγειώθηκε κοντά στα πόδια της. Η δεύτερη ντομάτα έχασε εντελώς το στόχο της. Επισήμως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι δύο ντομάτες «εκτοξεύτηκαν» από διαφορετικά σημεία -και οι δύο όμως είχαν στόχο τη Μέρκελ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Όταν οι διακηρύξεις συγκρούονται μετωπικά με την πραγματικότητα: Έξι μήνες μετά στα Ωνάσεια σχολεία
Η καθημερινότητα στα Ωνάσεια: Τι δείχνει το πρώτο εξάμηνο
Όταν οι διακηρύξεις συγκρούονται μετωπικά με την πραγματικότητα: Έξι μήνες μετά στα Ωνάσεια σχολεία