Κόσμος 0

"Είμαι ζωντανός, έφτυσα στο μάτι φόβου και επιβίωσα" - Το ποίημα του επιζήσαντα από ρατσιστικό έγκλημα, μέσα από το νοσοκομείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αυτός είναι ο Micah Fletcher, 21 ετών. Έστειλε αυτές τις φωτογραφίες από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται δηλώνοντας ευγνωμοσύνη σε όλη την υποστήριξη και τις ευχές που είχε από χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Ο 21χρονος ειναι ένας από τους ήρωες του Πόρτλαντ που υπερασπίστηκε τα δύο κορίτσια από την δολοφονική ρατσιστικη επίθεση του φασίστα φονιά ο οποίς έκοψε δύο  λεμούς δύο των άλλων δύο ανθρώπων που υπερασπίστηκαν τις κοπέλες.

Συγκεκριμένα, η έφηβη Destinee Mangum ενώ βρισκόταν στο τρένο δέχθηκε μια απρόκλητη ρατσιστική επίθεση από τον 35χρονο Τζέρεμι Κρίστιαν. Από τους επιβάτες, αντέδρασαν 3 άνδρες ωστόσο μόνο ο Micah κατάφερε να επιβιώσει από την δολοφονική επίθεση. Οι άλλοι δύο, ο Ρίκι Τζον, 53 ετών, και ο Ταλιέσιν Ναμκάι-Μέτσε, 23 ετών, άφησαν την τελευταία τους πνοή την περασμένη Παρασκευή.

Ο Micah είναι επίσης ποιητής και έγραψε το παρακάτω ποίημα από το νοσοκομείο και το alfavita.gr το μεταφράζει για εσάς.

"Είμαι ζωντανός

Έφτυσα στο μάτι του μίσους και έζησα

Αυτό οφείλουμε να κάνουμε ο ένας για τον άλλο

Πρέπει να ζούμε ο ένας για τον άλλο

Πρέπει να παλεύουμε για τη μια Μητέρα

Πρέπει να πεθάνουμε στο όνομα της ελευθερίας

αν χρειαστεί. Ευτυχως σήμερα δεν είναι η σειρά μου.

Το 2013 ο Micah κέρδισε έναν διαγωνισμό ποίησης με ένα ποίημα για την προκατάληψη που αντιμετωπίζουν οι Μουσουλμάνοι μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ένας από τους δύο νεκρούς του Πορτλαντ είναι σύζυγος και πατέρας 4 παιδιών, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να συνδράμει οικονομικά τον Micah και τις οικογένειες των θυμάτων εδώ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος