Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σχεδόν 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν λίγες ώρες η μία από την άλλη στη Βαγδάτη, την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Την Τρίτη λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα όχημα μπροστά από ένα κατάστημα που πουλούσε παγωτά στην συνοικία Καράντα, στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο απολογισμός ανέρχεται σε 16 νεκρούς και 75 τραυματίες, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά», δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών.

Το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου που χρησιμοποιεί για την προπαγάνδα του, το Amaq, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που είχε στόχο «μια συγκέντρωση σιιτών».

Ο Μπρετ Μακγκούρκ, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό στο Ιράκ και στη Συρία καταδίκασε την επίθεση. «Οι τρομοκράτες του ΙΚ έβαλαν στο στόχαστρό τους παιδιά και οικογένειες που περνούσαν καλά σε ένα παγωτατζίδικο. Υποστηρίζουμε το Ιράκ ενάντια στο κακό».

Λίγες ώρες αργότερα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη γέφυρα των Μαρτύρων, μια από τις κεντρικές γέφυρες της Βαγδάτης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος που είχε στόχο αμάχους», διευκρίνισε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δεύτερη επίθεση, όμως μοιάζει με αυτές που εξαπολύει το ΙΚ. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εν μέσω του μήνα του Ραμαζανιού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kapodistriako_0.jpg
Διεθνές Συνέδριο στο ΕΚΠΑ: Η ακτινογραφία της σύγχρονης πόλης και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα
ΕΚΠΑ: Ανοιχτή πρόσκληση σε διεθνές συνέδριο για τις κοινωνικές ανισότητες και τη στέγαση στη σύγχρονη πόλη
Διεθνές Συνέδριο στο ΕΚΠΑ: Η ακτινογραφία της σύγχρονης πόλης και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα
Αχιλλέας Μπέος
Το ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου κατά του Ακύλα ξεκίνησε «με ένα παιδί να κουνάει τον κ@λ@ του» και κατέληξε σε «πατρίς θρησκεία οικογένεια»
Σκληρή γλώσσα και ομοφοβικές αναφορές σε βίντεο του Μπέου: «Δεν είναι αυτά τα πρότυπα για τη νεολαία»
Το ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου κατά του Ακύλα ξεκίνησε «με ένα παιδί να κουνάει τον κ@λ@ του» και κατέληξε σε «πατρίς θρησκεία οικογένεια»