Thumbnail
Μέλος του ISIS μαζί με τον βομβιστή

Ο νεαρότερος αδελφός του βομβιστή της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ ομολόγησε ότι γνώριζε τα φονικά σχέδια του Σαλμάν Αμπεντί.

Ο 20χρονος Χασέμ Αμπεντί συνελήφθη στη Λιβύη. Σύμφωνα με μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης, ομολόγησε στις αρχές ότι γνώριζε πως ο αδελφός του, Σαλμάν, προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση και ότι αμφότεροι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

«Είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι (…) και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν συλληφθεί έως τώρα για την επίθεση είναι τα δύο αδέλφια του Σαλμάν Αμπεντί, ο ένας στη Λιβύη και ο άλλος στη Βρετανία, όπως και ο πατέρας τους, Ραμαντάν Αμπεντί, ο οποίος βρισκόταν στην Τρίπολη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πυροσβεστική Ακαδημία
Πυροσβεστική Ακαδημία: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Ανωτατοποιείται σε ΑΕΙ
Ριζική αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος - «Πράσινο φως» για 330 εισακτέους το 2026 μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων
Πυροσβεστική Ακαδημία: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Ανωτατοποιείται σε ΑΕΙ