Thumbnail
Ο Φετουλάχ Γιουλέν και τα μέλη της οργάνωσης του FΕΤΟ κατηγορούνται ως υποκινητές της απόπειρας του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να επιβληθεί στον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν 3.623 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, γράφει σήμερα η αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", Hurriyet Daily News.

Παράλληλα οι δημόσιοι κατήγοροι ζήτησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, να του επιβληθεί ακόμη η ποινή των 2.923 ετών φυλάκισης και πρόστιμο που να ισοδυναμεί με 2,2 εκατομμύρια ημέρες κράτησης.

Ο Φετουλάχ Γιουλέν και τα μέλη της οργάνωσης του FΕΤΟ κατηγορούνται ως υποκινητές της απόπειρας του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, κατά την διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν 264 άτομα.

Νωρίτερα, εισαγγελείς είχαν ζητήσει να επιβληθεί στον Γκιουλέν και σε άλλα 10 άτομα που θεωρούνται συνεργοί του, 92 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον καθένα και από 56 έως 174 χρόνια φυλάκισης για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Ο ίδιος ο Γκιουλέν που ζεί στις ΗΠΑ αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Πηγές: Hurriyet Daily News, Tass via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molivia
Γονική άδεια χωρίς «κόφτες»: Παρέμβαση εκπαιδευτικών για πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας
Ο ΣΕΠΕ Σητείας καταγγέλλει περιοριστικές ερμηνείες και ζητά ενιαίες οδηγίες για άδειες άνευ αποδοχών χωρίς χρονικά εμπόδια
Γονική άδεια χωρίς «κόφτες»: Παρέμβαση εκπαιδευτικών για πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας