Thumbnail
Πολιτική εντολή βλέπουν οι επικριτές της κίνησης των αζέρικων αρχών

Ο άσπονδος εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, φαίνεται πως δεν αντιμεπτωπίζει διώξεις μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Κι αυτό διότι οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισαν σήμερα την διακοπή λειτουργίας ενός ανεξάρτητου τηλεοπτικού σταθμού που προγραμμάτιζε να μεταδώσει μια συνέντευξη του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, ο οποίος θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση ως πρωτεργάτης της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

«Το ANS τήρησε μια στάση που αντικρούεται στην στρατηγική συνεργασία μεταξύ των Αζέρων και των Τούρκων πολιτών, προσφέροντας στήριξη στον Φετουλάχ Γκιουλέν και στους υποστηρικτές του, που οργάνωσαν τα αιματηρά γεγονότα με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς», ανέφερε με ανακοίνωση του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (NTRC) του Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώνεται πως η νομοθεσία της χώρας δίνει το δικαίωμα στις αρχές να κλείνουν μέσα ενημέρωσης, αν κρίνουν, μεταξύ άλλων, ότι αναμεταδίδουν εξτρεμιστική προπαγάνδα ή προάγουν τις διακρίσεις μεταξύ εθνοτικών ομάδων.

Τη συνέντευξη με τον Γκιουλέν μαγνητοσκόπησε ανταποκριτής του επίμαχου τηλεοπτικού σταθμού στην Ουάσιγκτον, λίγο μετά τα γεγονότα στην Τουρκία.

Το κανάλι ANS, ιδιοκτησίας Αζέρων επιχειρηματιών, θεωρείται στη χώρα ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης.

«Το κλείσιμο του σταθμού μπορεί να αξιολογηθεί ως μια πολιτική εντολή καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις για οποιασδήποτε διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν», τόνισε ο ανεξάρτητος αναλυτής Αζέρ Γκασίμοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σημειώνεται ότι οι κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκία διατηρούν εδώ και χρόνια στενές συμμαχικές σχέσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

APTH
ΑΠΘ: Ανοικτά Μαθήματα στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής – Μαθησιακή πρόσβαση για όλους
Ανοικτή πρόσβαση στη γνώση: Παρακολουθήστε μαθήματα φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χωρίς δίδακτρα
ΑΠΘ: Ανοικτά Μαθήματα στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής – Μαθησιακή πρόσβαση για όλους
ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Τέρμα το τσιγάρο, η ζωή δεν είναι δεδομένη» – Το μήνυμα μετά την περιπέτεια υγείας του
«Νοσηλεύτηκα, έβαλα δύο στεντ, και κατάλαβα: Η ζωή δεν είναι δεδομένη – Ακούμε τα “καμπανάκια” του σώματός μας πριν είναι πολύ αργά!» έγραψε σε...
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Τέρμα το τσιγάρο, η ζωή δεν είναι δεδομένη» – Το μήνυμα μετά την περιπέτεια υγείας του
ολμε
ΟΛΜΕ: «Σχεδόν 20.000 κενά στα σχολεία, χάνονται 400.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα»
Οργή της ΟΛΜΕ: Νέες μητέρες εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο για τα χιλιάδες κενά – Πρόκληση η αντιμετώπιση τους ως «υπαίτιες»
ΟΛΜΕ: «Σχεδόν 20.000 κενά στα σχολεία, χάνονται 400.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα»