Κόσμος 0

Ολυμπιακοί Αγώνες με πτώματα που επιπλέουν στον υγρό στίβο!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βραζιλία

Σοκάρουν πραγματικά οι φωτογραφίες από το ρεπορτάζ των New York Times για τον υγρό στίβο στον οποίο θα διαγωνιστουν οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο στην Βραζιλία. Στα νερά επιπλέον όχι μόνο ακαθαρισίες και σκουπίδια, αλλά και πτώματα!

Πρόκειται για τον θαλάσσιο χώρο όπου κολυμβητές και κωπηλάτες θα διαγωνιστούν σε λίγες μονο μέρες. Την ίδια στιγμή οι διοργανωτές λένε στους αθλητές «να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά».

Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τους αθλητές, καθώς πρόκειται για τα νερά στα οποία θα αγωνιστούν οι κωπηλάτες, οι ιστιοπλόοι, ενώ (και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο) θα κολυμπήσουν οι αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλυ Αραούζου.

Περιβαλλοντολόγοι και επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αθλητές κινδυνεύουν από σοβαρές ασθένειες εξαιτίας του μολυσμένου νερού.

Οι αρχές της Βραζιλίας από την πλευρά τους λένε ότι έχουν κάνει προσπάθειες να καθαρίσουν τα νερά. Βέβαια οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου αποδεικνύουν ότι είναι αδύνατον να κολυμπήσει άνθρωπος κάτω από τέτοιες συνθήκες υγιεινής.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος