Κόσμος 0

Στη Verizon η Yahoo! για 4,8 δισ. δολάρια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εξαγορά-σταθμός

Στη Verizon Communications περνά η γνωστή σε όλους Yahoo!, σε ένα deal που "αγγίζει" τα 4,8 δισ. δολάρια.

Η σταθερά καθοδική πορεία της εταιρείας, παρά τις όποιες "αναλαμπές", οδήγησε τελικά στην εξαγορά της από τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό των ΗΠΑ.

"Προσπάθειες" και "σκέψεις", όπως το "Flickr" στο χώρο της φωτογραφίας έμελλε να βρίσκονται πάντα ένα βήμα πίσω από την εποχή. Ακόμη, η Yahoo!, την τελευταία δεκαετία περίπου, είχε "κολλήσει" στον κόσμο των desktops, μένοντας μακριά από εκείνον των smartphones.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1994 από δύο φοιτητές του Στάντφορντ, τον Jerry Yang και τον David Filo. Έναν χρόνο αργότερα θα έβλεπε της μετοχές της να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. 

Τα επόμενα χρόνια η αξία της μετοχής της έφθασε τα 125 δισ. δολάρια, ενώ απέρριψε συνεργασίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις με αρκετούς φιλόδοξους επενδυτές, ανάμεσά τους και η Microsoft.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος