Thumbnail
Σε κάδο απορριμμάτων είχαν τοποθετήσει την βόμβα

Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο σεκιούριτι.
Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά, ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 σε ιστοσελίδα.
 
Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης, αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.
 
Στο κτίριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, μετά την εκκένωση, έμειναν γύρω στα πέντε άτομα, ανάμεσα τους και οι δύο σεκιούριτι, και όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, ίσως δεν αντιλήφθηκαν την επικινδυνότητα της κατάστασης. 
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεσαίας ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.
 
Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων
 
Κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο. 
 
Κλειστός είναι και ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και οι συρμοί κινούνται από Πειραιά μέχρι Ειρήνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό: Οι τελικοί πίνακες κατάταξης - Όλα τα ονόματα
Δείτε αναλυτικά την απόφαση κύρωσης των τελικών πινάκων αξιολόγησης υποψηφίων εκπαιδευτικών προς απόσπαση στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό: Οι τελικοί πίνακες κατάταξης - Όλα τα ονόματα
κατασκηνωσεισ.jpg
Εργαζόμενοι ΥΠΑΙΘΑ προς Πιερρακάκη: Κάλυψη εξόδων κατασκήνωσης των παιδιών μας
ΕΝΕΡΥΠ: το κόστος για την συμμετοχή των παιδιών μας σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις για μία περίοδο (2 εβδομάδες), κυμαίνεται για κάθε παιδί από 450 έως...
Εργαζόμενοι ΥΠΑΙΘΑ προς Πιερρακάκη: Κάλυψη εξόδων κατασκήνωσης των παιδιών μας