Υλικά:
300 γρ. μέλι
200 ml νερό
2 στικ κανέλας
Χυμός από 1 λεμόνι
550 γρ. αλεύρι ζέας
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
240 ml λάδι καρύδας
100 γρ. μέλι
100 ml κονιάκ
50 ml χυμό πορτοκαλιού
Θρυμματισμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το λάδι καρύδας, το μέλι, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια περίπου 30 γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι κάνουμε μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα βουτάμε αμέσως στο κρύο σιρόπι για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με καρύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ