Μελομακάρονα
Αν αγαπάτε τα μελομακάρονα αλλά θέλετε να τα απολαύσετε σε μια πιο υγιεινή εκδοχή, αυτή η συνταγή είναι η τέλεια επιλογή.

Υλικά:

300 γρ. μέλι

200 ml νερό

2 στικ κανέλας

Χυμός από 1 λεμόνι

550 γρ. αλεύρι ζέας

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. κανέλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

240 ml λάδι καρύδας

100 γρ. μέλι

100 ml κονιάκ

50 ml χυμό πορτοκαλιού

Θρυμματισμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σε δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το λάδι καρύδας, το μέλι, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια περίπου 30 γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι κάνουμε μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα.

Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα βουτάμε αμέσως στο κρύο σιρόπι για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με καρύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα