Υλικά:
2 φλιτζάνια σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προαιρετικά: μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε μέσα το σουσάμι. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πάρει ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Πρόσεξε να μη σκουρύνει ή καεί, γιατί αλλάζει η γεύση.
Μετάφερε το στο μπλέντερ και χτύπα το μέχρι να γίνει λεπτή σκόνη, σαν αλεύρι.
Ρίξε το ελαιόλαδο και συνέχισε να αναδεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγο αλάτι για πιο έντονη γεύση.
Βάλε το ταχίνι σε αποστειρωμένο βαζάκι και φύλαξέ το στο ψυγείο. Διατηρείται φρέσκο για περίπου έναν μήνα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ