airfryer
Κάποια υλικά όχι μόνο δεν ψήνονται σωστά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ζημιές ή να χαλάσουν τη γεύση του φαγητού σας.

Τροφές με υγρό κουρκούτι

Το πρόβλημα: Το κουρκούτι δεν στερεοποιείται μέσα στο καλάθι, στάζει, κολλάει και ψήνεται ανομοιόμορφα.
Λύση: Καταψύξτε πρώτα το φαγητό πριν το βάλετε στο air fryer, ώστε να δέσει καλύτερα η επικάλυψη.

Μαλακά τυριά

Το πρόβλημα: Τυριά όπως η μοτσαρέλα λιώνουν ακαριαία και μπορεί να προκαλέσουν διαρροές και ακαταστασία.
Λύση: Προτιμήστε έτοιμα sticks με πανάρισμα που κρατούν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.

Φυλλώδη λαχανικά (όπως σπανάκι)

Το πρόβλημα: Ο δυνατός αέρας τα παρασέρνει και τα ψήνει άνισα, χωρίς να μαλακώσουν σωστά.
Λύση: Προσθέστε τα σε ήδη μαγειρεμένα πιάτα στο τέλος του μαγειρέματος.

Ωμό ρύζι και ζυμαρικά

Το πρόβλημα: Δεν μαγειρεύονται σωστά και παραμένουν σκληρά ή άνισα ψημένα.
Λύση: Βράστε τα πρώτα σε κατσαρόλα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το air fryer μόνο για να τους δώσετε τραγανή υφή, αν θέλετε.

Λαχανικά με πολύ νερό (όπως αγγούρι ή σέλινο)

Το πρόβλημα: Χάνουν τη φυσική τους υφή και γίνονται άγευστα.
Λύση: Επιλέξτε λαχανικά που ψήνονται καλύτερα, όπως καρότα, πιπεριές ή κολοκυθάκια.

Μεγάλα κομμάτια κρέατος

Το πρόβλημα: Δεν ψήνονται ομοιόμορφα, το εξωτερικό καίγεται ενώ το εσωτερικό μένει ωμό.
Λύση: Για μεγάλα κομμάτια, προτιμήστε τον φούρνο που προσφέρει πιο σταθερή θερμότητα.

Ποπ κορν

Το πρόβλημα: Οι πυρήνες δεν φτάνουν στη θερμοκρασία που χρειάζεται για να σκάσουν.
Λύση: Ετοιμάστε τα στο μάτι της κουζίνας, στα μικροκύματα ή σε ειδική συσκευή.

Πιθανά προβλήματα από τη λανθασμένη χρήση

Ακαταστασία: Το υγρό κουρκούτι και τα λιωμένα τυριά αφήνουν δύσκολα κατάλοιπα.

Κακή υφή: Οι τροφές με υγρασία γίνονται λαστιχένιες και όχι τραγανές.

Κίνδυνο για τη συσκευή: Ελαφριά τρόφιμα μπορεί να παρασυρθούν προς το θερμαντικό στοιχείο.

Φθορά ή καπνό: Τα πολύ λιπαρά τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν καπνό και συσσώρευση λίπους στο εσωτερικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτικής ανάπτυξης
Συγγρού: Επίθεση με γκαζάκια σε παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στην οδό Αριστοτέλους και Συγγρού, μπροστά από παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγγρού: Επίθεση με γκαζάκια σε παράρτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
σκύλος
Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας για να μην βλάψετε το δέρμα του
Σύμφωνα με τους κτηνίατρους, η απάντηση δεν είναι ίδια για όλα τα σκυλιά, αλλά υπάρχουν γενικές κατευθύνσεις που αξίζει να γνωρίζουμε.
Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας για να μην βλάψετε το δέρμα του