Μπακαλιάρος
Γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο με μια νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο

Δείτε αναλυτικά παρακάτω πώς να φτιάξετε το ιδανικότερο κουρκούτι για ένα υπέροχο τηγανιτό μπακαλιάρο!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό υγράλατος μπακαλιάρος
———————————————–
300 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ ψιλό σιμιγδάλι
350 γρ μπύρα
130 γρ νερό
1 κτγ αλάτι
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
———————————————–
Αλεύρι για το πανάρισμα
————————————————-
1 1/2 λίτρο ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τα κόκαλα και την πέτσα.

Τον κόβουμε σε ίσα κομμάτια και σε ένα μεγάλη γάστρα ή λεκάνη με ένα τρυπητό μέσα τον τοποθετούμε μέσα στο τρυπητό και το γεμίζουμε το ταψί με νερό να σκεπάζει καλά τον μπακαλιάρο.

Κάθε 4-5 ώρες πετάμε το νερό και γεμίζουμε με καθαρό (για να μπορέσει να φύγει η αλμύρα από το ψάρι).

Αυτό το κάνουμε για 24 ώρες.

Μετά από 24 ώρες βγάζουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά σε χαρτί Κουζίνας (το κάνουμε αυτό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να χει στεγνώσει τελείως το ψάρι).

Πρέπει να ναι στεγνό για να μπορέσει να παναριστεί σωστά με το αλεύρι και να κολλήσει επάνω το κουρκούτι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα , το ψιλό σιμιγδάλι , το νερό , το μπέικεν το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα πανάρουμε μέσα σε ένα πυρέξ με μπόλικο αλεύρι τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι .

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και να έρθει σε θερμοκρασία 160-170 c.

Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι με την βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού (τα κομμάτια τα τηγανίζουμε κάθε φορά δύο δύο και κοιτάμε να ναι περίπου το ίδιο μέγεθος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα).

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στο καυτό λάδι.

Αφού τηγανιστούν και πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Μόλις τα τηγανίσουμε όλα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και τα σερβίρουμε με σκορδαλιά , με πατάτες τηγανιτές και με ότι άλλο μας αρέσει .

Το ιδανικότερο κουρκούτι για έναν λαχταριστό και τραγανό μπακαλιάρο!!
Καλή σας επιτυχία!!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Βλάσης
Κωνσταντίνος Βλάσης για Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία: «Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία»
Το μήνυμα του Υφυπουργού, Κωνσταντίνου Βλάση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Κωνσταντίνος Βλάσης για Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία: «Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία»
αγροτες
Παραλίγο ατύχημα στις Σέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ έπεσε σε μπλόκο με τρακτέρ
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομία – Σκηνές έντονης σύγκρουσης με οχήματα των ΜΑΤ να επιχειρούν διάσπαση του μπλόκου
Παραλίγο ατύχημα στις Σέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ έπεσε σε μπλόκο με τρακτέρ
ΑΜΕΑ
ΟΙΕΛΕ για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Κανένα παιδί αποκλεισμένο από την ιδιωτική εκπαίδευση»
Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία: Να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες για ισότιμη πρόσβαση στην...
ΟΙΕΛΕ για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Κανένα παιδί αποκλεισμένο από την ιδιωτική εκπαίδευση»
theatro
Στάση στις σκηνές: Απεργούν οι ηθοποιοί στις 5 Δεκεμβρίου – Αναβολές σε πλήθος παραστάσεων
Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ζητά την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης, καταγγέλλοντας απλήρωτες πρόβες και καλώντας το κοινό και τους παραγωγούς...
Στάση στις σκηνές: Απεργούν οι ηθοποιοί στις 5 Δεκεμβρίου – Αναβολές σε πλήθος παραστάσεων