Μπακαλιάρος
Γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο με μια νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο

Δείτε αναλυτικά παρακάτω πώς να φτιάξετε το ιδανικότερο κουρκούτι για ένα υπέροχο τηγανιτό μπακαλιάρο!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό υγράλατος μπακαλιάρος
———————————————–
300 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ ψιλό σιμιγδάλι
350 γρ μπύρα
130 γρ νερό
1 κτγ αλάτι
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
———————————————–
Αλεύρι για το πανάρισμα
————————————————-
1 1/2 λίτρο ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τα κόκαλα και την πέτσα.

Τον κόβουμε σε ίσα κομμάτια και σε ένα μεγάλη γάστρα ή λεκάνη με ένα τρυπητό μέσα τον τοποθετούμε μέσα στο τρυπητό και το γεμίζουμε το ταψί με νερό να σκεπάζει καλά τον μπακαλιάρο.

Κάθε 4-5 ώρες πετάμε το νερό και γεμίζουμε με καθαρό (για να μπορέσει να φύγει η αλμύρα από το ψάρι).

Αυτό το κάνουμε για 24 ώρες.

Μετά από 24 ώρες βγάζουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά σε χαρτί Κουζίνας (το κάνουμε αυτό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να χει στεγνώσει τελείως το ψάρι).

Πρέπει να ναι στεγνό για να μπορέσει να παναριστεί σωστά με το αλεύρι και να κολλήσει επάνω το κουρκούτι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα , το ψιλό σιμιγδάλι , το νερό , το μπέικεν το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα πανάρουμε μέσα σε ένα πυρέξ με μπόλικο αλεύρι τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι .

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και να έρθει σε θερμοκρασία 160-170 c.

Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι με την βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού (τα κομμάτια τα τηγανίζουμε κάθε φορά δύο δύο και κοιτάμε να ναι περίπου το ίδιο μέγεθος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα).

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στο καυτό λάδι.

Αφού τηγανιστούν και πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Μόλις τα τηγανίσουμε όλα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και τα σερβίρουμε με σκορδαλιά , με πατάτες τηγανιτές και με ότι άλλο μας αρέσει .

Το ιδανικότερο κουρκούτι για έναν λαχταριστό και τραγανό μπακαλιάρο!!
Καλή σας επιτυχία!!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά