Μπακαλιάρος
Γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο με μια νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο

Δείτε αναλυτικά παρακάτω πώς να φτιάξετε το ιδανικότερο κουρκούτι για ένα υπέροχο τηγανιτό μπακαλιάρο!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό υγράλατος μπακαλιάρος
———————————————–
300 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ ψιλό σιμιγδάλι
350 γρ μπύρα
130 γρ νερό
1 κτγ αλάτι
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
———————————————–
Αλεύρι για το πανάρισμα
————————————————-
1 1/2 λίτρο ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τα κόκαλα και την πέτσα.

Τον κόβουμε σε ίσα κομμάτια και σε ένα μεγάλη γάστρα ή λεκάνη με ένα τρυπητό μέσα τον τοποθετούμε μέσα στο τρυπητό και το γεμίζουμε το ταψί με νερό να σκεπάζει καλά τον μπακαλιάρο.

Κάθε 4-5 ώρες πετάμε το νερό και γεμίζουμε με καθαρό (για να μπορέσει να φύγει η αλμύρα από το ψάρι).

Αυτό το κάνουμε για 24 ώρες.

Μετά από 24 ώρες βγάζουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά σε χαρτί Κουζίνας (το κάνουμε αυτό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να χει στεγνώσει τελείως το ψάρι).

Πρέπει να ναι στεγνό για να μπορέσει να παναριστεί σωστά με το αλεύρι και να κολλήσει επάνω το κουρκούτι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα , το ψιλό σιμιγδάλι , το νερό , το μπέικεν το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα πανάρουμε μέσα σε ένα πυρέξ με μπόλικο αλεύρι τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι .

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και να έρθει σε θερμοκρασία 160-170 c.

Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι με την βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού (τα κομμάτια τα τηγανίζουμε κάθε φορά δύο δύο και κοιτάμε να ναι περίπου το ίδιο μέγεθος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα).

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στο καυτό λάδι.

Αφού τηγανιστούν και πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Μόλις τα τηγανίσουμε όλα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και τα σερβίρουμε με σκορδαλιά , με πατάτες τηγανιτές και με ότι άλλο μας αρέσει .

Το ιδανικότερο κουρκούτι για έναν λαχταριστό και τραγανό μπακαλιάρο!!
Καλή σας επιτυχία!!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ
Υπουργείο Παιδείας: «Πράσινο φως» για νέο ιδιωτικό σχολείο - Πού ιδρύεται (ΦΕΚ)
Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δίνεται άδεια λειτουργίας για νέο ιδιωτικό σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας: «Πράσινο φως» για νέο ιδιωτικό σχολείο - Πού ιδρύεται (ΦΕΚ)
Γιώργος Ξυλούρης
«Έκρηξη» τηλεθέασης στο κανάλι της Βουλής με τον «Φραπέ»: Σχεδόν 600.000 παρακολούθησαν Εξεταστική
Απροσδόκητο «μπαμ» τηλεθέασης για το κανάλι της Βουλής από την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
«Έκρηξη» τηλεθέασης στο κανάλι της Βουλής με τον «Φραπέ»: Σχεδόν 600.000 παρακολούθησαν Εξεταστική
Ο επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού κολοσσού JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον
«Γκουρού» της οικονομίας αποκαλύπτει: Ποιες δεξιότητες θα σώσουν τις δουλειές από την Τεχνητή Νοημοσύνη
O CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον αποκαλύπτει το αντίδοτο στην «επέλαση» της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Γκουρού» της οικονομίας αποκαλύπτει: Ποιες δεξιότητες θα σώσουν τις δουλειές από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ανάλυση Συναισθημάτων (Emotion AI): Ηθικά Διλήμματα και Ο Κίνδυνος της «Συναισθηματικής Επιτήρησης» στον Χώρο Εργασίας
«Οι εργαζόμενοι θεωρούν τα συναισθήματά τους ως ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες, συγκρίσιμες με ιατρικά δεδομένα , και αντιλαμβάνονται την αυτόματη...
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ανάλυση Συναισθημάτων (Emotion AI): Ηθικά Διλήμματα και Ο Κίνδυνος της «Συναισθηματικής Επιτήρησης» στον Χώρο Εργασίας