Υλικά:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
210 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
120 ml ελαιόλαδο
200 γρ. φυτικό λευκό τυρί, τριμμένο ή θρυμματισμένο
200 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο
60 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
3 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα με το αλάτι. Ανοίγουμε μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε αρχικά με κουτάλι ή σπάτουλα και στη συνέχεια ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για 3–4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το φυτικό λευκό τυρί και το ρόφημα αμυγδάλου, ανακατεύοντας ώστε να σχηματιστεί κρεμώδης πάστα. Προσθέτουμε πιπέρι και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22–24 μπαλάκια (περίπου 30 γρ. το καθένα). Με πλάστη ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλό, λεπτό φύλλο.
Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζουμε μια κουταλιά γέμισης. Διπλώνουμε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζουμε καλά τις άκρες, πρώτα με τα δάχτυλα και μετά με ένα πιρούνι, για να μη φύγει η γέμιση.
Στρώνουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με λίγο ρόφημα αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αέρα, για 35–40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ