Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
90 γρ. ελαιόλαδο
1/2 σφηνάκι ξίδι
Μια πρέζα αλάτι
200 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
300 γρ. φέτα
3 αυγά + 1 κρόκο
3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη
Προαιρετικά: σουσάμι ή μαυροσούσαμο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε ένα απαλό και ομοιογενές αποτέλεσμα. Πλάθετε το ζυμάρι σε μπάλα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε ελαφρώς λαδωμένο σκεύος.
Έπειτα το χωρίζετε σε 8 ίσα κομμάτια και με τον πλάστη ανοίγετε το καθένα σε λεπτό, μακρόστενο φύλλο.
Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα τυριά, προσθέτετε τα αυγά, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε κάθε φύλλο απλώνετε κατά μήκος (σε μία από τις μεγάλες πλευρές) μια λωρίδα από τη γέμιση. Διπλώνετε τις κοντές άκρες προς τα μέσα για να κλείσουν και τυλίγετε σε ρολό. Στο τέλος βρέχετε ελαφρώς την άκρη της ζύμης για να κολλήσει καλά.
Τοποθετείτε το πρώτο ρολό στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού και το στρίβετε ώστε να σχηματίσει σαλιγκάρι. Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα ρολά, τοποθετώντας τα το ένα γύρω από το άλλο ώστε να επεκτείνετε τη σπείρα.
Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να γίνει τραγανή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ