Σύμφωνα με ειδικούς στη διατροφή και την ασφάλεια τροφίμων, αυτή η πρακτική κρύβει κινδύνους που δεν πρέπει να αγνοούνται:
Αλλοίωση στη γεύση και την ποιότητα: Με το άνοιγμα της κονσέρβας, το μέταλλο έρχεται σε επαφή με τον αέρα και την υγρασία του ψυγείου, με αποτέλεσμα να οξειδώνεται και να επηρεάζει αρνητικά το περιεχόμενο.
Κίνδυνος μικροβιακής ανάπτυξης: Η τροφή που παραμένει σε ανοιχτό μεταλλικό δοχείο είναι πιο ευάλωτη στην ανάπτυξη βακτηρίων, κάτι που μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.
Μείωση θρεπτικής αξίας: Η επαφή με το οξυγόνο και το φως οδηγεί σε απώλεια βασικών θρεπτικών συστατικών, κυρίως βιταμινών.
Η ασφαλέστερη επιλογή είναι να μεταφέρετε το φαγητό από την κονσέρβα σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο με καπάκι αμέσως μετά το άνοιγμα. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η φρεσκάδα, η θρεπτική αξία και η ασφάλεια των τροφίμων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom