Υλικά:
140 γρ. αλάτι
3 λίτρα νερό
300 γρ. κουλούμπρα ή ρέβα
1.300 γρ. λευκό λάχανο, χοντροκομμένο
25 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100 ml ξίδι από ρύζι
15 γρ. πάστα γαρίδας
80 ml σάλτσα ψαριού
100 γρ. πάστα gochujang (κορεάτικη πικάντικη πάστα πιπεριάς)
30 γρ. σάλτσα sriracha
5 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε άρμη, διαλύοντας το αλάτι στο νερό.
Τρίβουμε την κουλούμπρα ή τη ρέβα και τη βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με το λάχανο και την άρμη. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξίδι και την πάστα γαρίδας. Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, την πάστα gochujang, τη sriracha, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το μείγμα με το λάχανο και το στύβουμε καλά.
Το προσθέτουμε στο μπολ με τα καρυκεύματα, ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί για ένα 24ωρο.
Το κίμτσι σερβίρεται ως μεζές, συνοδευτικό ή ακόμη και βασικό συστατικό σε πολλές ασιατικές συνταγές. Είναι πικάντικο, αρωματικό και πλούσιο σε προβιοτικά, κάνοντάς το όχι μόνο νόστιμο αλλά και ωφέλιμο για την υγεία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ