Αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας και αγαπημένο επιδόρπιο μικρών και μεγάλων, η μηλόπιτα παραμένει σταθερή αξία, χάρη στη διαχρονική της γοητεία και την απλή –μα απολαυστική– γεύση της. Είτε ως συνοδευτικό στον πρωινό καφέ είτε ως γλυκό κλείσιμο ενός γεύματος, η μηλόπιτα βρίσκει πάντα τον τρόπο να χωρέσει στην καθημερινότητα.
Με πρωταγωνιστή το αρωματικό μήλο και τη χαρακτηριστική νότα της κανέλας, το συγκεκριμένο γλυκό ξυπνά μνήμες και δημιουργεί μια αίσθηση θαλπωρής. Κι αν η κλασική συνταγή έχει τον δικό της φανατικό πυρήνα, οι σύγχρονες παραλλαγές της έρχονται να ανταποκριθούν στις νέες διατροφικές ανάγκες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η vegan μηλόπιτα με μόλις τρία υλικά: μια λύση πρακτική, υγιεινή και –κυρίως– γευστική, που αποδεικνύει ότι η απλότητα μπορεί να συμβαδίζει με την απόλαυση, ακόμα και σε μια εντελώς φυτική εκδοχή του παραδοσιακού γλυκού.
Υλικά:
- 3 κόκκινα μήλα
- 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή ό,τι άλλο βούτυρο θες)
- 50 γρ. βρώμη
- 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύουμε με τη βρώμη.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια (εγώ κόβω κάθε μήλο σε 6 κομμάτια για γρήγορο ψήσιμο).
- Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα βρώμη-βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Tip: Αν θες μπορείς να βάλεις λίγα κομμάτια κουβερτούρας (λευκής ή μαύρης) πάνω απο τη μηλόπιτα, 5 λεπτά πριν την βγάλεις από το φούρνο για να λιώσει ανάμεσα από τα μήλα!
Μπορείς ακόμα να σερβίρεις με λίγη πραλίνα φουντουκιού ή παγωτό βανίλια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ