Όταν ξεφλουδίζετε μια μπανάνα, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει τα χαρακτηριστικά «κορδόνια» που εκτείνονται από άκρη σε άκρη. Πρόκειται για το φλοίωμα, μέρος του αγγειακού συστήματος της μπανάνας, υπεύθυνο για τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στον καρπό κατά την ανάπτυξή του.
Αν και συχνά θεωρούνται ενοχλητικά και πετιούνται, αυτά τα νήματα είναι βρώσιμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως:
Φυτικές ίνες, που βοηθούν την πέψη και διατηρούν το αίσθημα κορεσμού.
Κάλιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, σημαντικά για την υγεία των μυών, του νευρικού συστήματος και την άμυνα του οργανισμού.
Το φλοίωμα δεν αλλοιώνει τη γεύση της μπανάνας και μπορεί να καταναλωθεί μόνο του, με ξηρούς καρπούς ή ακόμη και σε σαλάτες. Η κατανάλωσή του ενισχύει τη θρεπτική αξία του φρούτου, γι’ αυτό οι γιατροί συστήνουν να μην το πετάτε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ