Η Marcella Hazan, η γυναίκα που θεωρείται πως δίδαξε στους Αμερικανούς την αυθεντική ιταλική κουζίνα, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της μέσα από τις συνταγές της.
Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζει μία σάλτσα που έχει χαρακτηριστεί διάσημη και εμβληματική, παρότι η ίδια βασίζεται σε ελάχιστα υλικά και στην απλότητα.
Η φιλοσοφία της συνταγής
Η συγκεκριμένη σάλτσα αναδεικνύει τη λογική της Hazan: λίγα, φρέσκα και ποιοτικά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιάτο με χαρακτήρα. Αντί για περίπλοκες τεχνικές ή καρυκεύματα, το μυστικό βρίσκεται στη σωστή επιλογή προϊόντων και στη χρήση βούτυρου, το οποίο χαρίζει στη σάλτσα βελούδινη υφή και πλούσια γεύση.
Τα απαραίτητα υλικά
Για την προετοιμασία χρειάζονται μόλις τέσσερα συστατικά:
Ντομάτες (φρέσκες ή κονσέρβας, μαζί με τον χυμό τους)
Βούτυρο σε γενναία ποσότητα
Κρεμμύδι κομμένο στη μέση
Αλάτι για ενίσχυση της γεύσης
Αυτή η λιτότητα υλικών αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας: κάθε στοιχείο παίζει τον ρόλο του χωρίς να καλύπτει τα υπόλοιπα.
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες με τον χυμό τους, το βούτυρο και τα μισά κρεμμύδια. Προσθέτουμε μία-δύο πρέζες αλάτι.
Βήμα 2
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 45 λεπτά. Ανακατεύουμε περιστασιακά, λειώνοντας με το κουτάλι τυχόν μεγάλα κομμάτια ντομάτας. Προσθέτουμε κι άλλο αλάτι αν χρειάζεται.
Βήμα 3
Αφαιρούμε το κρεμμύδι προτού ανακατέψουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Η συνταγή αυτή δίνει ποσότητα σάλτσας αρκετή για ένα πακέτο (περίπου 450 γρ.) ζυμαρικών.
Το μόνο που μένει, είναι να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ