Αυτή η κόκκινη σάλτσα ετοιμάζεται σε 15 λεπτά και είναι τόσο γευστική που τρώγεται ακόμα και με σκέτο ψωμί.
Το μυστικό της είναι η απλότητα: ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικός αρκούν για να φτιάξεις μια λαχταριστή ναπολιτάνα σάλτσα που ταιριάζει παντού – από μακαρονάδες και πίτσες μέχρι κεφτεδάκια και ψητές σαρδέλες.
Όμως, υπάρχει ένα υλικό που της δίνει το κάτι παραπάνω και υπάρχει σχεδόν πάντα στο ψυγείο: η πιπεριά. Μια πράσινη καμπάνα ή μια πιπεριά Φλωρίνης χαρίζει πιο πλούσιο άρωμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση, απογειώνοντας το αποτέλεσμα χωρίς κόπο.
Κόκκινη σάλτσα με πιπεριά Φλωρίνης
Υλικά (4 μερίδες)
2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Μια πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια πρέζα βασιλικό αποξηραμένο ή ρίγανη
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρισε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 1–2 λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για μισό λεπτό.
Ρίξε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε και σκέπασε.
Βράσε για 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Απόσυρε από τη φωτιά, πασπάλισε με βασιλικό ή ρίγανη, ανακάτεψε και σέρβιρε με φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι.
Extra Tip: Για πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε μισό ψιλοκομμένο καυτερό τσίλι – δίνει «κάψα» χωρίς να καλύπτει τα υπόλοιπα υλικά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ