kolokithokeftedes
Μια απλή και γρήγορη συνταγή για τραγανούς και νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες, ιδανικούς για κάθε στιγμή της ημέρας.

Οι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές λιχουδιές του καλοκαιριού και τώρα μπορείτε να τους φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας με απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα.

Υλικά:

  • 3 μέτρια κολοκύθια τριμμένα

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 αυγά

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

  • 50 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)

  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

  • Αλάτι και πιπέρι

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Αφήστε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά, ώστε να στραγγίξουν καλά τα υγρά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα αυγά, το αλεύρι, τη φέτα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

  3. Ζυμώστε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  4. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σχηματίστε μικρές μπαλίτσες ή πλακέ κεφτεδάκια. Τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

  5. Αφαιρέστε τους κολοκυθοκεφτέδες και αφήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Μια απόλαυση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ιδανική για μεζεδάκι ή κυρίως πιάτο με τζατζίκι ή σαλάτα!

Φτιάξτε τους εύκολα στο σπίτι και απολαύστε γεύση και δροσιά σε κάθε μπουκιά!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ψωμί - Ακρίβεια
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
Το προζύμι είναι κάτι περισσότερο από ένα υλικό, είναι μια ζωντανή παράδοση που συνδέει τις αρχαίες κουζίνες με τη σύγχρονη αρτοποιία.
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
καφές
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας
Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως και η σωστή του γεύση εξαρτάται όχι μόνο από την ποιότητα, αλλά και από τον τρόπο που τον...
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας