κοτομπ
Οι κοτομπουκιές είναι μία λαχταριστή και απολαυστική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας

Αυτή η συνταγή για τις πιο τρυφερές κοτομπουκιές θα σας ενθουσιάσει. Η διαδικασία για το πανάρισμα και το τηγάνισμα είναι εύκολη, ενώ η προσθήκη άλμης πριν το τηγάνισμα δίνει στο κοτόπουλο μια ιδιαίτερη γεύση και υφή, κάνοντάς το πιο ζουμερό και νόστιμο.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.

  • 3 αυγά

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 120 γρ. τριμμένη φρυγανιά

  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την άλμη:

  • 40 γρ. αλάτι χοντρό

  • 10 γρ. ζάχαρη

  • 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι

Διαδικασία:

  1. Άλμη:
    Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 500 ml νερό μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο ή θυμάρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε το κοτόπουλο στην άλμη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  2. Πανάρισμα:
    Βγάζουμε το κοτόπουλο από την άλμη και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
    Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο.
    Σε άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι.
    Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την τριμμένη παρμεζάνα.

  3. Τηγάνισμα:
    Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι ώστε να καλύψει το ¼ του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
    Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.
    Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Οι κοτομπουκιές είναι έτοιμες για σερβίρισμα! Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με κάποια σάλτσα (π.χ. σάλτσα μουστάρδας ή BBQ) και να τις απολαύσετε με πατάτες ή σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλουμινοχαρτο
Φυσικός τρόπος για να διώξετε τα έντομα από τα ντουλάπια της κουζίνας
Λίγοι γνωρίζουν πως το ίδιο υλικό μπορεί να αποτελέσει ένα έξυπνο όπλο για να προστατέψουμε τρόφιμα όπως το ρύζι και το αλεύρι από τα ενοχλητικά...
Φυσικός τρόπος για να διώξετε τα έντομα από τα ντουλάπια της κουζίνας
paidi
Ψυχολόγος αποκαλύπτει τα 6 ψέματα που λένε οι γονείς και επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά
Yπάρχουν ψέματα, που παρόλο που βγαίνουν από καλές προθέσεις, μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση και να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική τους υγεία και...
Ψυχολόγος αποκαλύπτει τα 6 ψέματα που λένε οι γονείς και επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά
sapouni
Οδηγός για σπιτικό σαπούνι ελαιολάδου
Η δημιουργία σπιτικού σαπουνιού είναι μια υπέροχη εμπειρία για όποιον αγαπά τα φυσικά προϊόντα και θέλει να αποφεύγει τα χημικά συστατικά.
Οδηγός για σπιτικό σαπούνι ελαιολάδου