pesto
Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην ποιότητα των υλικών και στην προσεκτική εκτέλεση.

Υλικά:

1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος βασιλικός (καλά πλυμένος και στεγνωμένος)

3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)

3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

½ έως ¾ φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή μείγμα με πεκορίνο

½ έως ¾ φλιτζανιού ελαφρύ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

 

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε όλα τα κοτσανάκια από τα φύλλα του βασιλικού, γιατί μπορούν να δώσουν πικρή γεύση.

Βάζουμε τα φύλλα λίγα-λίγα σε γουδί και τα χτυπάμε μαζί με το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Έπειτα, ενσωματώνουμε εναλλάξ το τυρί και το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη και αρωματική σάλτσα.

Στο τέλος, δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε το πέστο σε γυάλινα βαζάκια και το καλύπτουμε με λίγο ελαιόλαδο για να διατηρηθεί φρέσκο στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

 

Χρήσιμες συμβουλές:

Μην προσθέσετε το πέστο όσο το φαγητό είναι ακόμη πάνω στη φωτιά· προσθέστε το στο τέλος, ώστε να μη διαχωριστεί το λάδι από το τυρί.

Αντί για μπλέντερ, προτιμήστε το γουδί: η μηχανική σύνθλιψη των φύλλων απελευθερώνει περισσότερο άρωμα και διατηρεί το ζωηρό πράσινο χρώμα.

Χρησιμοποιήστε ήπιο ελαιόλαδο για να μην καλύψει τα υπόλοιπα αρώματα.

Τα παλαιωμένα τυριά, όπως η παρμεζάνα και το πεκορίνο, χαρίζουν πιο γεμάτη γεύση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πορτοκάλια
Συνδύασέ τις φλούδες πορτοκαλιού με ξίδι και δες τι μπορείς να φτιάξεις
Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να πετάμε τις φλούδες του πορτοκαλιού, αγνοώντας ότι μπορούν να γίνουν πολύτιμος σύμμαχος στην καθαριότητα και...
Συνδύασέ τις φλούδες πορτοκαλιού με ξίδι και δες τι μπορείς να φτιάξεις
aytokinito
Φτιάξε μόνος σου καθαριστικό για το παρμπρίζ με απλά υλικά
Παρόλο που τα περισσότερα άτομα αγοράζουν έτοιμα προϊόντα από το εμπόριο, υπάρχει μια εξαιρετικά εύκολη, φθηνή και ασφαλέστερη για το περιβάλλον...
Φτιάξε μόνος σου καθαριστικό για το παρμπρίζ με απλά υλικά
coca cola
Η έξυπνη λεπτομέρεια στο κουτί αναψυκτικού που όλοι παρερμηνεύουν
Οι περισσότεροι έχουμε πιστέψει κάποια στιγμή ότι η μικρή τρύπα στη γλωττίδα των μεταλλικών κουτιών είναι σχεδιασμένη για να συγκρατεί το καλαμάκι...
Η έξυπνη λεπτομέρεια στο κουτί αναψυκτικού που όλοι παρερμηνεύουν