Υλικά που θα χρειαστείτε
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμασία των μελιτζανών:
- Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Αλατίστε τις και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Ξεπλύνετέ τις και στεγνώστε τις καλά με απορροφητικό χαρτί.
Προετοιμασία της σάλτσας:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέστε την κονκασέ ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
- Σε ένα ταψί, απλώστε τις φέτες μελιτζάνας και περιχύστε τις με τη σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίστε με τον βασιλικό και τη φέτα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και η φέτα να λιώσει ελαφρώς.
Σερβίρετε το πιάτο ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντάς το με τραγανό ψωμί ή μια δροσερή σαλάτα. Απολαύστε τη μοναδική γεύση αυτής της μεσογειακής συνταγής.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom