Υλικά:
10 έτοιμες μίνι μαρέγκες σε σχήμα φωλιάς
10 κεράσια (χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση)
200 ml πλήρης κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη
30 γρ. άχνη ζάχαρη
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι από μισό λοβό
2-3 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου ή νιφάδες λευκής σοκολάτας
10 φυλλαράκια δυσόσμου
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κρύα κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά και να αποκτήσει βελούδινη υφή. Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε κορνέ και τη βάζουμε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο.
Τοποθετούμε τις έτοιμες μαρέγκες σε μια πιατέλα. Τις γεμίζουμε με ροζέτες σαντιγί και προσθέτουμε τα κεράσια από πάνω. Ολοκληρώνουμε με λίγο φιλέ αμυγδάλου ή λευκή σοκολάτα και στολίζουμε με ένα φυλλαράκι δυόσμου στο κάθε γλυκάκι.
Τοποθετούμε τις μίνι πάβλοβες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε, ώστε να διατηρηθούν δροσερές και τραγανές.
Μικρό μυστικό επιτυχίας
Για ακόμα πιο σταθερή και αφράτη σαντιγί, τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά πριν τη χτυπήσετε. Όσο πιο κρύα είναι, τόσο καλύτερα πιάνει το μείγμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ