Ένα από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα γλυκά της ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής, το μιλφέιγ, αποκτά μια εναλλακτική εκδοχή που δεν απαιτεί ψήσιμο. Με βασικά χαρακτηριστικά την ανάλαφρη κρέμα, τα τραγανά σφολιατίνια και την απόλυτη ισορροπία υφής και γεύσης, η συγκεκριμένη συνταγή προσαρμόζεται στις ανάγκες της καθημερινότητας, προσφέροντας την ίδια γευστική ικανοποίηση με λιγότερη προετοιμασία.
Η εκδοχή αυτή προτείνει παράκαμψη του φούρνου, κάνοντας το επιδόρπιο ιδανικό για καλοκαιρινές ημέρες ή για όσους θέλουν ένα εντυπωσιακό γλυκό χωρίς περίπλοκα στάδια. Το αποτέλεσμα παραμένει εξίσου εντυπωσιακό: βελούδινη υφή, δροσερή γεύση και μια σύνθεση που λιώνει στο στόμα, παραπέμποντας στο κλασικό γαλλικό επιδόρπιο.
Κατάλληλο για κάθε περίσταση, από οικογενειακά τραπέζια μέχρι πρόχειρες συναντήσεις φίλων, το γλυκό αυτό συνδυάζει ευκολία και φινέτσα, επιβεβαιώνοντας ότι κάποιες συνταγές μπορούν να παραμένουν εντυπωσιακές ακόμη και στην απλούστερη εκδοχή τους.
Τα Υλικά
- 300 γρ. Σφολιατίνια
Για τη κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 2 Κρόκοι από μέτρια αυγά
- 60 γρ. Βούτυρο
- 100 γρ. Κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
Για τη σαντιγί
- 500 ml κρύα κρέμα γάλακτος με 35%Λιπαρά
- 80 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά .
- Ρίχνουμε τη κρέμα σε ένα πυρεξ ,τοποθετούμε λαδόκολλα να εφάπτεται καλά πάνω στη κρέμα και την αφήνουνε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου κει έπειτα στο ψυγείο.
- Χτυπάμε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
- Ρίχνουμε στη σαντιγί τη κρέμα, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Σπάμε με τα χέρια πολύ καλά τα σφολιατίνια και σε μια αποσπώμενη φόρμα 30χ12 ρίχνουμε τη πρώτη στρώση από τα σφολιατίνια.
- Συνεχίζουμε με τη κρέμα, τα σφολιατίνια, την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε καλύπτοντας με σφολιατίνια από πάνω.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουνε το γλυκο στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Πηγή: live-kitchen.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Η διεφθαρμένη διαδικασία εισαγωγής των πλούσιων γόνων σε ελίτ Πανεπιστήμια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ