Υλικά:
8 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
1 φλ. καλαμποκάλευρο
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1½ φλ. γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
1 αυγό
αλάτι και κόκκινο πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Στεγνώνουμε καλά τα λουκάνικα με χαρτί κουζίνας και τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο και τρίβουμε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο λεπτό στρώμα που θα βοηθήσει το κουρκούτι να κολλήσει καλύτερα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το μέλι και το αυγό. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Βάζουμε αρκετό λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι, γύρω στους 5-6 πόντους ύψος και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κουρκούτι σε ένα ψηλό και στενό ποτήρι, για να καλύπτει εύκολα κάθε λουκάνικο.
Βουτάμε κάθε λουκάνικο στο κουρκούτι και το περιστρέφουμε ώστε να καλυφθεί πλήρως. Με προσοχή, το τοποθετούμε στο καυτό λάδι, κρατώντας το από το ξυλάκι και περιστρέφοντάς το για λίγα δευτερόλεπτα για να δέσει η επικάλυψη.
Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας λαβίδες για να τα γυρίζουμε. Δεν βάζουμε πολλά corn dogs μαζί για να τηγανιστούν σωστά.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα. Συνοδεύονται ιδανικά με μουστάρδα, κέτσαπ ή ακόμα και κάποια πικάντικη σος της αρεσκείας σας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ