Θέλετε να τυλιχθείτε με άρωμα από Ανατολή και Ελλάδα. Μια γλυκιά, νηστίσιμη, vegan λιχουδιά, που τρώγεται κρύα ή ελαφρώς καψαλισμένη στο τηγάνι.
Υλικά για 6-8 γλυκά ρολά:
6–8 ρυζόπιτες
200 γρ. χαλβά του μπακάλη (σουσαμένιος, βανίλια ή κακάο)
3 κ.σ. μέλι (ή σιρόπι αγαύης για vegan εκδοχή)
1/4 φλιτζανιού καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.σ. σταφίδες ή ψιλοκομμένοι χουρμάδες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο (προαιρετικά)
Μερικά φύλλα δυόσμου ή μέντας (για φρεσκάδα)
Προαιρετικά για σερβίρισμα:
Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
Ελάχιστο ταχίνι από πάνω
Εντυπωσιακή παρουσίαση με φύλλα πορτοκαλιού ή ροδόνερο ψεκασμένο
Πώς τα φτιάχνουμε:
Προετοιμασία γέμισης
Θρυμματίζεις ελαφρά τον χαλβά με πιρούνι.
Ανακατεύεις με το μέλι, τα καρύδια, τα φρούτα, τα αρωματικά και το ξύσμα. Η υφή πρέπει να είναι σαν πυκνός πολτός.
Μαλάκωμα ρυζόπιτας
Όπως πάντα: ζεστό νερό, 10 δευτερόλεπτα, και άπλωμα σε καθαρή επιφάνεια.
Γέμισμα και τύλιγμα
Στρώνεις λίγη γέμιση στο κέντρο, προσθέτεις 1-2 φύλλα δυόσμου και τυλίγεις όπως σε πασχαλινό τυλιχτό μυστικό.
Επιλογή: ωμά ή καψαλισμένα
Σερβίρεις τα ρολά όπως είναι – δροσερά και γεμάτα άρωμα.
Ή τα σοτάρεις ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Η μαγεία της υφής
Αυτό το γλυκό είναι συνδυασμός:
του μαστιχωτού της ρυζόπιτας,
της βελούδινης υφής του χαλβά,
της τραγανότητας του καρυδιού,
και της αρωματικής τρέλας του πορτοκαλιού με το μέλι.
Ένα ανατολίτικο επιδόρπιο με σώμα ελληνικό και ψυχή διεθνή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ